Ondertussen zijn we al weer een heel eind richting Spanje aan het trekken en ik realiseer me dat ik nog een stukje te vertellen heb over Slovenië. Wat nog ontbrak in de blogs, is het verslag over de kust van Slovenië. En die mag zeker niet ontbreken.

Charme van Italië

Als je aan de kust van Slovenië bent, dan ben je heel dichtbij Italië. Sterker nog, je kunt de kust van Italië zien liggen, als je op het strand zit.

Voor onze camper vonden we een voordelige parkeerplaats aan het strand van Izola. De locatie was echt een kadootje. De stranden bestaan voornamelijk uit kiezels en betonnen plateaus, dus als je je voeten niet getraind hebt in de voetpaden bij de sauna, dan zijn waterschoentjes wel prettig. De stranden zijn niet het mooist, maar de uitzichten wel.

Zowel in Izola als Koper vind je knusse Italiaans aandoende steegjes, met gezellige koffietentjes, waar je nog voor iets meer dan een euro een heerlijk kopje koffie kunt drinken. In Slovenië krijg je standaard een glas water als je koffie of wijn bestelt.

De sfeer is er gemoedelijk en iedereen lijkt ontspannen te zijn, wat we alledrie heerlijk vonden.

Paradijs voor kinderen

Aan de kust van Slovenië is vooral ook aan kinderen gedacht. Er waren overal speeltuinen en speeltoestellen. Zo vonden we een prachtige speeltuin aan het water met trampolines. Aan de speeltuin is een terras, zodat de papa’s en mama’s ontspannen van een drankje kunnen genieten.

Het water is lang ondiep en er is weinig golfslag, waardoor in de zee spelen extra leuk is.

Op de fiets

Tussen Izola en Koper ligt een mooi fietspad langs de zee. Je kunt genieten van de vergezichten en de zeewind in je haren. De route is vlak. Als je de andere kant op gaat vanaf Izola dan is verandert je ontspannen fietstochtje in een HIIT workout. Je werk wordt wel beloond met een prachtig uitzicht over de zee en de vissersdorpjes van zowel Slovenië en Italië.

Langs de route richting koper, zie je Slovenen die een dutje doen langs het fietspad onder de bomen of op de rotsblokken aan zee. Halverweg de route vind je ineens gratis douches, terwijl de kustlijn niet echt uitnodigt tot zwemmen. Er is ook geen camper- of parkeerplaats in de buurt. Een interessante plek voor douches dus.

Aanrader

Als je van Italië houdt, maar niet van de drukte, dan is de kust van Slovenië echt een aanrader voor een knusse en ontspannen vakantie.

Wij hebben Slovenië in ons hart gesloten. Een prachtige herinnering, waar we zeker nog eens terug gaan.

Zijn er specifieke plekken waar je meer over zou willen weten, stuur ons een berichtje op info@wijdoenhetanders.com. Misschien staat het op ons lijstje en kunnen we er speciaal voor jou een verslag over schrijven.

Wil je meer weten over Slovenië?

Pin It on Pinterest

Share This