Het is bijna 9 uur en het zonnetje schijnt uitbundig op ons zelfgemaakte terrasje voor de camper. Tess ligt nog in diepe slaap. Vanwege de antibiotica die ze moet innemen gaat ze later naar bed en moeten we haar in de nacht wakker maken. Dat vraagt veel van ons allemaal. Mijn ritme is ook verander sinds de horror bacterie besloot om ons te vergezellen op onze reis.

Normaal gesproken zouden we afgelopen zondag samen met onze vrienden uit Giethoorn vertrokken zijn, maar het lot wil dat we nog even blijven. Tess is onder behandeling van een arts in Zwitserland, ongeveer een half uur rijden van het plaatsje in Italië waar we momenteel verblijven.

De afgelopen dagen stonden in het teken van ziekenhuisbezoeken. Dat begon vrijdag al en toen konden we met de auto van onze vrienden naar Locarno rijden. Zondag kreeg Tess een heftige allergische reactie op haar medicatie en moesten we weer naar het ziekenhuis. Terwijl Ted de camper aan het inpakken was om erheen te kunnen rijden, liep ik naar de receptie om te vragen of we nog wat langer konden blijven. Toen ik het verhaal uitlegde, zei de receptioniste dat we waarschijnlijk gebruik konden maken van de auto van de eigenaar. Ze probeerde hem te bellen, maar kreeg geen gehoor. Ik ben toen teruggelopen om Ted verder te helpen met het inpakken van de camper. Een paar minuten later kwam ze aanrennen dat de auto klaar stond en dat we naar het ziekenhuis in Locarno konden rijden. Wat een service!

Aangekomen in het ziekenhuis kreeg Tess allerlei testen, omdat de arts bang was dat de nieren van Tess niet goed meer functioneerden. Dit werd wel vaker veroorzaakt door de horror bacterie. Na lang wachten kwamen de testresultaten terug en die bleken goed. Tess was in een superconditie volgens de arts. Wat een opluchting. De conclusie van de arts was dat Tess een allergische reactie moest hebben gehad op de medicatie die ze kreeg. We kregen een recept om andere medicijnen op te halen en gingen met een opnieuw ingepakt kind weer terug naar de camping.

Toen ik de volgende morgen naar de receptie liep, zat de eigenaar van de camping achter de balie. Hij vroeg direct hoe het met Tess ging en ik vertelde het verhaal. Hij wenste haar beterschap en terwijl hij naar zijn auto wees zei hij dat we die mochten gebruiken wanneer we hem nodig hadden. Toen we een uurtje later weer in zijn auto stapten voor een bezoek aan het ziekenhuis, zei hij dat als we iets nodig hadden dat we hem konden bellen.

Een tijdje geleden heb ik wel eens in een programma gezien dat een bedrijf de zogenaamde “Warme douche” kreeg. Die prijs werd uitgereikt aan bedrijven die buitengewoon goede service verleenden. Die warme douche zou ik heel graag aan de eigenaar van deze fantastische camping willen uitreiken. Wij voelen ons zo welkom en ondersteund hier op camping Residence Campagna in Cannobio Italië.  Niet alleen de eigenaar is betrokken, ook de personeelsleden vragen steeds hoe het met Tess gaat en helpen ons waar nodig.

En de titel van deze blog is op meerdere punten van toepassing op deze camping, want de douches zijn hier fantastisch. Ze zijn schoon, ruim en je kunt ze naar wens hard of zacht zetten. De douchekop kun je van de muur halen en er zit geen timer op, dus je kunt gewoon douchen zoals je thuis ook gewend bent. Sterker nog, ik denk dat deze douches beter zijn dan bij de meeste mensen thuis. Echt heerlijk en in het geval van Tess die wij dagelijks moeten desinfecteren is het een zegen om zulke goede douches te hebben.

Behalve fantastisch douches, zijn er ruime toiletten met toiletpapier! En er zijn ook kindertoiletten. Zo hebben ze ook aan de kinderen gedacht met de wasbakken, zodat de kinderen zelf hun tanden kunnen poetsen bijvoorbeeld. Er hangen ook zeepdispensers bij de wasbakken.

Er is een grote wasruimte met ruime afwasplekken en een plank erboven waar je je droge afwas even neer kunt zetten, voordat je het weer meeneemt naar je kampeerplek. Er zijn grote wasmachines waar je voor 3,50 een was kunt draaien. Het wasmiddel krijg je erbij. Een nette prijs voor een grote was en ik heb hier heel veel moeten wassen, omdat Tess haar handdoeken en kleding maar 1 keer mag gebruiken. Er is ook een droger, maar die heb ik nooit hoeven gebruiken. Het zonnetje en de wind zorgen ervoor dat de was binnen no time droog is.

In tegenstelling tot de meeste campings aan Lago Maggiore, heeft camping Residence Campagna grote plekken. Ideaal voor onze relatief lange camper met aanhanger. Er zijn ook plekken aan het kiezelstrand.

De camping ligt op loopafstand van het centrum, alwaar je een prachtige boulevard hebt langs het meer. En met de auto ben je in 20 minuten in Zwitserland.

Als we weer naar Italië gaan, zullen we deze camping zeker weer bezoeken. Een toplocatie, fantastisch personeel en de eigenaar heeft een plekje in ons hart gekregen. Dank je wel Massimo, dank je wel Camping Residence Campagna!

 

Pin It on Pinterest

Share This