Deze week voelde heel vreemd aan. Het was de laatste week waarin ik yogalessen gaf op de locaties waar ik ook zelf gestart ben. Ik heb dat proces al eens eerder doorgemaakt om een andere reden en eerlijk gezegd denk ik dat het nooit zal wennen. Jaren geleden toen Zumba een rage werd in Nederland, startte ik mijn eigen Zumbalessen in Meppel en dat heb ik jarenlang met heel veel plezier gedaan. Uiteindelijk stopte ik er tijdelijk mee omdat ik hoog zwanger was en de Reggaeton er met een buik van 7 maanden echt niet meer sexy uit zag en ik ook niet meer precies kon voor doen wat de bedoeling was. Als ik iets nieuws wilde voordoen, dan zag ik heel vreemde bewegingen in de zaal en dus was het tijd om van de laatste weken van mijn zwangerschap te gaan genieten. Na mijn zwangerschap heb ik de lessen opgepakt samen met mijn invalster, wat een heel goede vriendin werd. En een paar jaar later, droeg ik Zumba Meppel aan haar over, zodat ik me kon focussen op andere dingen, waaronder het schrijven van mijn boek. Ik gaf nog wel les, maar had niet meer de organisatie in handen voor de lessen en alles dat daar bij komt kijken.

Na mijn zwangerschap ontdekte ik de voordelen van yoga en ben me daarin gaan verdiepen. Ik was tijdens mijn zwangerschap heel veel aangekomen en had allerlei lichamelijke klachten, waaronder bekkeninstabiliteit, pijnlijke gewrichten en platvoeten. Naarmate ik meer yoga deed, verdwenen mijn klachten en viel ik ook sneller af. Ik werd sterker en kwam steeds lekkerder in mijn vel. Ik kon ook beter om gaan met het slaaptekort dat ontstond doordat onze dochter tussen de 3 en de 6 keer per nacht wakker werd. Yoga had zoveel voordelen dat ik dat heel graag met andere mensen wilde delen en zo begon ik met de voorbereidingen om yoga instructeur te worden. Toen ik er net klaar voor was, vroeg Michelle van MSM Personal Training Studio of ik de Pilates lessen wilde overnemen. Ik zei dat ik dat niet kon, maar dat ik wel een power yoga les kon verzorgen en zo kwam het dat ik bij MSM mijn allereerste yogales gaf. Ondertussen gaf ik ook yogales aan de kinderen van de IBBO school in Meppel en daar had ik ook een les voor volwassenen. Onder deze volwassenen waren een aantal dames uit Nijeveen, die heel graag in het dorp les zouden willen krijgen en die les kwam er. Het werd een groot succes en iedere week kreeg ik feedback van mensen die zich beter voelde. Dat waren voor mij grote kado’s. Ik was immers les gaan geven, omdat ik graag de voordelen van yoga met andere mensen wilde delen.

En gisteren was daar mijn laatste yogales. Dinsdag was al intens in Nijeveen. Bij het afscheid van al die prachtige mensen, realiseerde ik me dat de verbinding groter was dan dat ik had gedacht. Ik heb kaarten ontvangen met ontroerende teksten en leuke kado’s, zoals een gelukspoppetje, een houten tulp, een handige opvouwbare boodschappentas en lekkers voor onderweg. Er was ook iemand die echte yogakoekjes had gebakken. Wat een vakwerk en ik voelde me bijzonder dat ze daar zoveel tijd en energie in had gestoken. Lieve mooie vrouwen, dank jullie wel voor die prachtige kado’s en nogmaals dank jullie wel dat ik jullie yogajuf mocht zijn. Til we meet again, namasté.

Pin It on Pinterest

Share This