Op 1 maart 2018 was de overdracht van ons huis en vanaf dat moment woonden we definitief in onze camper. Omdat we nog wat zaken wilden afronden, verbleven we bij vrienden op het terrein en zo begonnen we met het doen van klusjes. In april hadden we al naar het buitenland kunnen vertrekken, maar we wilden graag ook nog wat tijd doorbrengen bij onze vrienden in Uffelte. Ook daar konden we vol aan de bak, want in een paardenstal is altijd wat te doen. Bij onze vrienden in Kálmáncsa ben ik aan het schilderen geslagen, als dank je wel voor alles wat zij voor ons hebben gedaan. En zo komt onze reis steeds meer in het teken te staan van elkaar helpen.

De heksen van Kálmáncsa

Freek is een wizard met kruiden en Daniela is helemaal thuis in de homeopathie. Samen hebben we ze geholpen om Tess te laten herstellen van alle medicatie die ze heeft moeten gebruiken. Eowyn kreeg druppels om de vaccinatie te ontstoren en toen we naar Budapest gingen, hebben ze voor haar gezorgd. Ook Ted en ik zijn volgestopt met verschillende kruiden om ons te helpen op ons pad. Morgen vertrekken we met een kleine kruidenverzameling richting de kust. Zo kunnen we zelf onze heilzame theetjes trekken en soepjes maken.

Toen ik gisteren aan het schilderen was, heeft Freek nog vlierbessensiroop en heilzame tandpasta gemaakt. De recepten hiervan plaats ik morgen op mijn website voor een gezond en gelukkig leven: slimlin.nl

Voor alles wat zich in een mensenlichaam en -brein kan afspelen hebben Freek en Daan een plantaardige oplossing. In hun tuin groeien allerlei heilzame kruiden, waarvan de meeste mensen denken dat het onkruid is. Freek plukt ze met liefde, droogt ze of brouwt er soepjes van. Ik denk dat Freek en Daniela heksen zijn. Gelukkig worden heksen niet meer verbrand of verzopen, want ze zijn reuze behulpzaam en liefdevol.

Elkaar helpen

In de tijd dat we nog in Nederland woonden, hebben Ted en ik heel veel mensen met heel veel liefde geholpen. In Nijeveen had ik ook een kruidentuin en ik werd ook regelmatig voor heks of kruidenvrouwtje uitgemaakt. Waar ik kon schoof ik mensen zalfjes, drankjes en poeders toe. Ik vond het heerlijk om mensen te zien opknappen, ook in mijn yogalessen.

Het is net of alles wat we doen of hebben gedaan, in overvloed naar ons terug komt. En hoewel ik altijd een beetje onwennig ben in het ontvangen van hulp, vind ik het wel een heel mooi iets. Om te kunnen helpen, moet er altijd iemand zijn die hulp wil ontvangen en die gedachte maakt het aanvaarden van hulp een stuk makkelijker.  Het ligt in mijn aard om direct om me heen te kijken of ik iets terug kan doen en als er iets te doen is, dan doe ik het ook. En nu ik dit een tijdje heb aanschouwd, zie ik ook dat het een natuurlijke flow is. Je hoeft niet altijd iets terug te doen voor degene die je helpt. Hulpvaardigheid circuleert en kan via andere mensen bij je terugkomen. Voor je het weet bestaat de wereld alleen nog maar uit hulpvaardige mensen.

Pay it forward

Zoals in de film Pay it forward. Pay it forward is een film over een jongen, die een systeem ontwerpt waarin je elkaar helpt. In plaats van iets terug te doen voor degene die jou geholpen heeft, geef je het door. Dus als jij geholpen wordt, dan doe jij vervolgens ook iets voor 2 andere mensen. En zo ontstaat er een enorme olievlek van mensen die dingen voor anderen doen. Een prachtige film over hoe een mooi idee de wereld kan veranderen.

Het volgende filmpje illustreert het ook zo mooi:

Ik word altijd zo blij van dit soort filmpjes. Misschien wordt de wereld zo toch een stukje mooier of was hij altijd al mooi en had ik het nog niet gezien?

Heb jij een mooi verhaal over elkaar helpen? Laat een comment voor ons achter. Hoe meer blije verhalen, hoe beter.

 

Pin It on Pinterest

Share This