Nu we minder bezig zijn met werken, lijkt het alsof we steeds meer leuke dingen ontdekken en alsof ze als vanzelf op ons pad komen. Zo hoorde ik via de moeder van een vriendin dat er in Meppel een bakker zit, die uitsluitend gezonde ingrediënten gebruikt. Dat soort initiatieven kan ik bijzonder waarderen en daarom duurde het niet lang voordat ik mijn eerste brood kocht bij Bas Bakt. Of eigenlijk broden, want bij onze vrienden in Giethoorn zitten er gemiddeld 8 personen aan tafel en dan kom je niet ver met 1 brood. Toen ik samen met mijn vriendin in de winkel stond, viel ons oog op de brownies en we konden het niet laten om er 1 te kopen. Allebei 1 om precies te zijn en omdat ze best groot waren, was ik met volle overtuiging van plan om hem te delen zodra we weer thuis waren. Helaas voor de anderen is dat delen nooit gelukt. De brownie was hemels. Van iedere hap werden we muisstil en draaiden we met onze ogen van genot. Wat een feest.

Naast broden, hadden we ook stokbroden meegenomen en die waren ook goddelijk. Voedzaam en lekker, met een heerlijke krokante korst. En uitsluitend gezonde ingrediënten, hoe tof is dat? Een bijzonder winkeltje, midden in Meppel waar broodliefhebbers een gezond broodje kunnen kopen.

Over bijzondere winkeltjes gesproken. Toen ik samen met Ted in Zwolle had gewinkeld voor een kleinere laptop, hadden we zin in een lekker kopje thee, maar dan wel in een gezellig tentje. Eigenlijk wisten we niet zo goed waar we moesten zoeken en net toen we besloten om in Giethoorn een kopje thee te drinken, vonden we De Koning. Een heel klein knus winkeltje in Zwolle dat er pas sinds oktober vorig jaar bleek te zitten. Ze hadden er zoveel verschillende soorten thee, dat kiezen een grote uitdaging werd en ze hadden er verse bonbons. En het leuke van dit soort kleine winkeltjes is dat je er ook nog een leuk gesprek kunt voeren met de eigenaren. En zo vertelde deze mevrouw dat haar buren ooit ook een reis door Europa hadden gemaakt en dat haar zoon zijn hart was verloren aan een ander land en ook het liefst zou vertrekken.

Waar we ook komen, er is altijd wel iemand die een mooi verhaal heeft. En overal zijn mensen die mooie dingen doen, zoals gezond brood bakken, lekkere kopjes thee serveren in gezellige winkeltjes of mensen helpen met iets anders.

 

Pin It on Pinterest

Share This