Een weekendje weg in je eigen huis

Inmiddels zijn de noodmaatregelen vanwege het Corona virus alweer een tijdje in volle gang. Zo nu en dan zie ik een foto voorbij komen van kinderen die aan de muur zijn geductaped en andere bijzondere taferelen. Je huis niet uit kunnen, betekent niet altijd dat je ook meer rust hebt.

Zo had ik vorige week een online meeting met een klant en terwijl we zaten te praten, werd ze een aantal keer onderbroken door haar kinderen. Bij de derde keer raakte ze geïrriteerd en snauwde ze dat ze aan het bellen was en even niet gestoord wilde worden.

Ze verontschuldigde zich, waarop er bij mij op de achtergrond een geschreeuw hoorbaar was van een gefrustreerde 7 jarige die zich niet gehoord voelde door haar vader.

De ogen van mijn klant werden groter, waarop ze in lachen uitbarstte. Ze realiseerde zich ineens dat ze niet de enige is met uitdagingen tijdens het thuiswerken.

Stress

Ik zie het veel gebeuren, daarnaast hebben veel mensen last van angst voor het virus en ook voor de gevolgen van de noodmaatregelen.

En mensen kunnen die stress niet kwijt, omdat ze aan huis gebonden zijn. De dingen die ze normaal doen om in balans te komen, dat zit er nu even niet in. Daardoor ontstaat er een soort opgekropte bom van emoties en als je kind je dan voor de derde keer stoort, dan is de kans op ontploffing groot.

De hoogste tijd dus om te gaan relaxen en als je niet naar buiten kunt, dan doe je het toch gewoon in huis. Doen wij ook.

Toegegeven ons huis is niet echt ons huis, maar nu we er bijna 4 maanden in wonen, dat we het wel als ons huis kunnen bestempelen. Sinds onze reis zaten we niet eerder zo lang in een huis.

Op vakantie in je eigen huis

Dus als je er even uit wil, dan kun je bedenken wat je normaal zou doen als je een weekendje weg zou zijn of op vakantie bent.

Dingen die wij deden als we een weekendje weg gingen, was bijvoorbeeld lekker eten, glaasje wijn, wandelen, dingen bezichtigen, dat boek lezen wat al maanden op de plank ligt en tijd maken voor elkaar om lekker te kletsen.

Dat doen we nu ook, die wandeling kunnen we gewoon maken hier in de bergen en voor dat lekkere eten, halen we iets lekkers in huis en maken het zelf of we bestellen iets lekkers bij het afhaalrestaurant. Flesje wijn erbij en voor Tess een glas appelsap.

We halen wat lekkers bij de koffie en zorgen dan dat voor het weekend het huis helemaal aan kant is, zodat we niet in de verleiding komen om iets te gaan doen.

Hele dag in je pyama

Wat ook heerlijk is, is de hele dag niets doen. Gewoon in je onesi of pyama op de bank liggen met je gezin of alleen Netflixen of als je dingen wilt bezichtigen, doe dat dan online. Zoek de info op over dat onderwerp waar je in geïnteresseerd bent.

Als je een bad hebt, ga dan lekker met veel te veel schuim en een glas bubbels in je bad liggen chillen.

Ouderwets spelletjes doen, zoals eindeloos monopoli of cathan. Hapje en drankje erbij. Tapasavond is ook leuk of samen sushi maken.

Hier in de bergen zijn we wat beperkt wat we aan boodschappen in huis kunnen halen, maar volgens mij kun je in Nederland nog gewoon ingrediënten halen voor zulke leuke dingen.

Doe es gek

En wil je het helemaal gek maken, ga dan kamperen in je tuin. Vinden de kids helemaal geweldig. En met de koude nachten, moet je zelfs dicht tegen elkaar aankruipen.

Heb jij nog leuke ideeën om thuis te doen, die je helemaal in ontspanning brengen? Wij zijn reuze benieuwd 🙂

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

2 Reacties

 1. Gerard

  Hoi Linda,

  Koop een gitaar en ga gitaar leren spelen. Als je echt geen talent hebt en het wil niet lukken, kun je hem altijd nog als een echte jaren ’80 rocker kapot slaan 😉

  Lijkt me heerlijk ontspannend om een keer te doen

  Antwoord
  • linda

   Ha Gerard, ja wat een heerlijk idee. Ik wil al jaren gitaar leren spelen en het is er nog steeds niet van gekomen helaas 😉 Zingen doe ik wel, dat is ook nog eens goed voor je gezondheid

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This