Corona Lock Down in Frankrijk

Ik was heerlijk aan het genieten van een weekje alleen, toen de Corona paniek in alle hevigheid uitbrak. Ted was naar Nederland gereisd, om onze vrienden in Giethoorn te helpen met het aansluiten van een kachel en Tess was natuurlijk mee om haar vriendinnen weer te zien.

Als je normale leven rondreizen in een camper is, moet je even nadenken wat je doet in zo een situatie. Over een dergelijk scenario hadden we nog nooit nagedacht, wie bedenkt zoiets, toch?

In the middle of nowhere

Ons eerste idee was de camper te pakken en naar een community te gaan in the middle of no where om daar een langere periode te blijven en mee te helpen met het verbouwen van voedsel bijvoorbeeld.

Ted kon de camper pas maandag ophalen en de accu bleek ook stuk, dus dat ging langer duren dan gepland. Ondertussen begonnen overal de grenzen dicht te gaan en zijn Ted en Tess direct terug naar ons huidige thuis gereden.

Zondagochtend kon ik, terwijl Ted en Tess onderweg waren, nog een laatste rondje snowboarden en toen ging het skigebied dicht.

Gevaarlijk

De lessen waren al gecancelled en dat was goed merkbaar op de piste, want er ging een hele lading ongeleide projectielen van de berg af. Wat deze mensen gedacht moeten hebben, is me een raadsel, want het was echt levensgevaarlijk.

Beter een ritje en daarna in het gips dan geen ritje, zoiets denk ik. Ik ben heelhuids teruggekomen in ieder geval en was vooral dankbaar dat ik zo lang van de sneeuw heb mogen genieten.

Ik voelde mee met de mensen die maar 1 dag van hun vakantie konden genieten en weer naar huis moesten. Ook met de ondernemers die vroegtijdig moesten sluiten. Restaurants die hun inkopen niet kwijt konden die week en alle winkels die de laatste maand van het seizoen hard nodig hadden om hun inkomen rond te krijgen.

Net op tijd

De maandag dat Ted en Tess terug waren in Frankrijk zijn we gaan sleeën op de piste. Het was een rare gewaarwording, er waren heel veel kinderen op de slee en er stonden overal sneeuwpoppen op de piste.

De volgende dag ging de lockdown in en moest iedereen thuisblijven. Het skigebied liep leeg en alleen de supermarkt bleef open, samen met 1 afhaalrestaurant.

Met alle berichten die we ontvangen van vrienden en bekenden, denk ik dat we hier goed zitten. Het bijzondere is dat we het appartement tot eind april hebben gehuurd.

Fijne plek

Normaal gesproken zou het seizoen tot half april lopen, maar we konden het appartement alleen voor volle maanden huren, wat we prima vonden. Nu ben ik er zelfs dankbaar voor.

We hebben het goed hier. We hebben een groot balkon met in de middag volop zon. We kunnen wandelen in de bergen. Frisse berglucht met nauwelijks andere mensen om ons heen, je kunt op slechtere plekken zitten tijdens een pandemie.

Omdat het op deze manier nog steeds een ver van onze bedshow is (gelukkig), hebben we geen idee wat voor impact het heeft of gaat hebben. Sowieso denk ik dat niemand daar op dit moment een goede inschatting van kan doen.

Hoe wij gezond blijven

We doen daarom wel extra veel voor onze gezondheid. We zorgen voor gezond voedsel, voldoende beweging en doen ook ademhalingsoefeningen om onze longen flexibel te houden. Krijg je trouwens ook een berg energie van, dus daar zijn die ademhalingsoefeningen ook van harte voor aan te bevelen.

Ook heb ik een apparaatje gekocht waar je je immuunsysteem mee kunt boosten. Het is de kleine versie van het apparaat waar Tess ooit mee behandeld is voor haar eczeem, dat daarna nooit meer is terug gekomen. Ik wilde het al heel lang hebben, maar had er nog geen budget voor vrijgemaakt.

Extreme tijden vragen om extreme maatregelen en dus heb ik het dan toch maar gekocht. We gebruiken het alledrie en merken dat we volop aan het ontgiften zijn en wij maar denken dat we al zo gezond leefden haha.

Werkt trouwens ook bij pijn. Ik stond vanmorgen op met heftige menstruatiepijn en heb het op mijn buik gezet, daarna kon ik toch een heerlijke wandeling maken. Als je ook iets aan je gezondheid wilt doen, is het misschien ook iets voor jou. Hier vind je er meer info over. 

Genieten van kleine dingen

Verder wachten we af. We hopen net als iedereen dat deze bizarre situatie binnenkort tot het verleden behoort en dat iedereen zijn of haar verhalen met anderen kan delen.

Tot die tijd genieten we van de kleine dingen in het leven. Van het zonnetje op onze bol, van de wandeling in de bergen, van een slee ritje op een lege piste en van de rust om ons heen.

We genieten van elkaar en de tijd die we met elkaar mogen doorbrengen, want jeetje wat boffen we dat we samen zijn.

Ik ben benieuwd hoe jij deze situatie ervaart. Wat vind je ervan en hoe is het voor jou? Heb je je kinderen al aan de muur geductapped of ben je net als wij blij om tijd samen te hebben en heb je eindelijk tijd voor jezelf bijvoorbeeld. Ik hoor graag van je. Blijf gezond ❤

 

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

3 Reacties

 1. Sabrina

  Hi Lin, ik was blij te horen dat Ted en Tess weer naar jou in Frankrijk gingen; het leek me echt vreselijk dat jullie deze tijd gescheiden van elkaar hadden moeten doorbrengen. En heerlijk om te lezen dat jullie het daar zo fijn hebben, geniet er van inderdaad! In die heerlijke omgeving is het opbouwen van een sterke weerstand heel slim, denk ik zo.

  Guido en ik werken sinds afgelopen maandag verplicht vanuit huis en wat een hectische week was het….veel van onze klanten hadden ondersteuning nodig bij het mogelijk maken en opstarten van hun thuiswerkplekken. Een piek in drukte maar nu is het gelukkig weekend.

  Wij zijn ook heel blij dat wij in onze directe omgeving gelegenheid hebben om met Zoë naar het bos te gaan en dat doen we dan ook elke dag, vaak 2 keer. Voor Zoë heerlijk maar voor ons ook heel belangrijk. Wij werken zo aan het opbouwen van onze weerstand.

  Ik ben bang dat we die goed kunnen gebruiken als ik de dagelijkse aantallen besmettingen zie. Wij kunnen er denk ik niet aan ontsnappen besmet te raken;
  onze twee mannen kunnen niet vanuit huis hun werk doen, Steph moet gewoon elke dag zijn werk in de showroom doen en Pepijn werkt elke dag vele uren in de supermarkt nu hij niet naar school en stage gaat. Mariëlle, de vriendin van Stephan, werkt bij de Etos en wordt ook elke dag blootgesteld aan mensen die grieperig en verkouden zijn.

  Dat geeft wel stress moet ik zeggen….

  De media hebben het er elke dag over; veel mensen hebben totaal geen respect voor de jongens en meiden die elke dag de schappen vullen en de boodschappen afrekenen. Terwijl ze aan het vullen zijn, worden ze ‘belaagd’ door mensen die de producten uit de schappen halen, waardoor de afstand van 1,5 meter nooit gehaald wordt. Ook de supermarkt ondernemer neemt in onze ogen onvoldoende maatregelen maar ze maken nu wel mega omzetten elke week!

  Omdat wij er iets van hebben gezegd, heeft de eigenaar van de winkel ons gevraagd welke maatregelen hij zou kunnen nemen, die zijn er echt wel en hebben we dan ook gedeeld.
  Het risico dat wij op deze manier besmet raken is natuurlijk erg groot. En wij vinden het egoïstisch om Pepijn thuis te houden; als alle ouders dat doen dan worden de winkels niet gevuld.

  Het zijn nare tijden maar er gebeuren ook mooie dingen; samenwerking met anderen is intenser terwijl de afstand groot is. En de mooie initiatieven die je overal ziet zijn ook hartverwarmend.

  Ik heb gekeken naar de Healy, altijd interessant dat soort producten, maar ik vond er niet heel veel informatie over. Als jij meer ervaringen hebt, dan hoor ik het graag!

  Voor nu heel veel liefs en dikke knuffel voor jullie alledrie XX

  Antwoord
  • linda

   Hi Sabrina,

   Ik Las het verhaal van Guido idd over hoe het er in Nederland momenteel aan toe gaat in de supermarkten, niet normaal. Hier in Frankrijk vernemen we dat helemaal niet. De supermarkt hier voor de deur is afgelopen vrijdag gesloten en we zijn nog een keer terug gegaan om versboodschappen omdat de mensen het anders weg moesten gooien. Zelfs toen ze 50% korting hadden, deden mensen normaal boodschappen. Hier respecteren ze ook de afstand van elkaar, dus ook wat dat betreft ben ik blij dat we hier zitten.

   Over de Healy, wij gebruiken hem nu een week en vinden het een bijzonder apparaat. Het is wetenschappelijk bewezen dat hij effectief is bij pijn, fibromyalgie, gewrichtspijn en migraine. Verder helpt het tegen depressie, angst en stress. Er zitten nog veel meer functies op, maar daar is nog geen wetenschappelijk bewijs voor. Wij gebruiken dagelijks het programma voor het immuunsysteem. Ik heb iets onder de leden en dat komt dagelijks opzetten. Zodra ik de Healy gebruik zakken de symptomen en begint mijn lichaam met ontgiften. Ik heb hem ook al gebruikt bij menstruatiepijn en ik voelde de pijn zo wegzaken. Ted merkt ook dat het hem helpt op verschillende gebieden en als Ted hem gebruikt, komt Eowyn bij hem liggen en wordt helemaal rustig. Dus in de week dat we hem hebben ben ik al super enthousiast. Ik heb hem gekocht via een vrouw die erdoor uit haar rolstoel is gekomen. Er werken veel therapeuten met de Healy en wij hebben contact met 1 van hen. Zij adviseert ons ook welke programma’s we wanneer het beste kunnen gebruiken. Eigenlijk is het een soortgelijk apparaat als het apparaat dat Tess vorig jaar van de eczeem heeft afgeholpen, alleen deze is handzamer en een stuk voordeliger. Ik kan je wel een lijstje met functies mailen als je wilt en uitleg over hoe het precies werkt. Ik heb trouwens ook een document gemaakt met wat je kunt doen om je immuunsysteem te versterken, daar staat behalve info over de Healy ook andere waardevolle info in, bijvoorbeeld over het preventief gebruik van vitamine C, superhandig ook voor de jongens denk ik. Ik zal die ook even naar je mailen als je wilt.

   Veel kracht en gezondheid gewenst voor jullie, ik kan me voorstellen dat het aardig wat stress oplevert bij jullie. Dikke knuffels voor jullie <3

   Antwoord
   • Sabrina

    Hi Linda,

    Fijn dat mensen bij jullie in de buurt wel afstand houden, dat geeft veel rust. Gisteren ben ik de supermarkt even in geweest om een paar verse groenten te halen, nou dat vind ik toch wel een avontuur hoor! Het was niet heel druk maar je bent toch vooral bezig om afstand van elkaar te houden en kunt niet zomaar éven naar binnen lopen.

    Affijn, gelukkig zijn wij in de omstandigheid dat we online boodschappen kunnen bestellen dus dat doen we dan ook zo veel mogelijk.

    Dank je wel voor alle informatie. Ik heb nu nog niet veel tijd om dit te lezen maar ik verwacht dat het de komende weken rustiger gaat worden met werk zodat ik mij daarin kan verdiepen.
    Als je informatie wilt delen dan is dat top! Wat kost je e-book? Dan maak ik het geld even over.

    Fijne dag verder en stay save xxx
    Sabrina

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This