Terwijl overal in Europa de zon schijnt, regent het al voor de tweede dag pijpenstellen in Kálmáncsa Hongarije. We besluiten het knus te maken in de camper en gewoon allemaal even lekker te doen waar we zin in hebben. Tess zit lekker te spelen met haar Playmobil, Ted gebruikt de tijd om wat orde op zaken te stellen en ik drink een kopje thee in mijn roze onesi. Het tikken van de regen op het dak van de camper klinkt gezellig, terwijl ik mezelf oprol op de bank. Ik besluit de berichtjes te lezen van de mensen die hebben gereageerd op mijn laatste post.

Ouderwetse kaartjes

Ik heb weer veel leuke reacties ontvangen, ook op mijn nieuwsbrief die ik een paar dagen geleden op de post deed. Er blijkt ook veel animo te zijn voor kaartjes. Ik kreeg het idee toen ik de nieuwsbrief aan het schrijven was en Mailchimp me liet weten dat er ook een mogelijkheid was om via het programma kaarten te versturen op de ouderwetse manier. Toen ik het las, gingen mijn gedachten even terug naar de tijd dat ik bij de brievenbus zat te wachten op kaartjes van vriendinnen die op vakantie waren. Ik blijf fysieke post toch veel leuker vinden dan digitale post en ik dacht dat andere mensen het misschien wel net zo leuk vinden. Dus zo nu en dan zullen we een kaartje sturen naar een van onze lezers en neuriën er dan het liedje van Bløf bij.

Inspiratie

Tussen de berichtjes die we kregen van lezers, zat ook een berichtje van iemand die samen met zijn partner net als wij door Europa reist. Ze windsurfen ook en hadden toen ze met de reis startten een beetje hetzelfde beeld voor ogen als wij.

Hij vertelde hoe ook zij zijn gestrand, maar dan op een andere manier dan wij. Ze hebben besloten om een stukje land te kopen op een van hun favoriete plekken en dat als basis te gebruiken voor hun reizen. En zo bedachten ze tijdens hun prachtige reizen, meer slimme oplossingen om de dingen die minder leuk waren aan hun reis op te lossen, zoals het rondreizen in de drukte van het hoogseizoen.

Toen ik hem een berichtje terug stuurde, reageerde hij ook weer gelijk en zo ontstond er op deze regenachtige dag een gezellig gesprek. Zijn enthousiasme inspireerde me enorm alsmede zijn levensmotto: “Life is too short, don’t waste your time”.

Ik bestookte hem met vragen en geduldig beantwoordde hij ze allemaal. Hij liet me achter met een hoofd vol nieuwe ideeën en een berg nieuwe energie. Dank je wel Ron voor je inspirerende reactie!

Digital Nomads

Ook mensen als Esther Jacobs en Nanouk van Gennip inspireren me enorm. Zij reizen ook rond en werken als digital Nomads, wat betekent dat ze werk doen dat ze overal ter wereld kunnen doen, zolang er maar een internetverbinding is.

Al die werkzaamheden die zij doen, die kan ik ook. Sterker nog ik heb ze jaren gedaan voor mensen. Websites bouwen en onderhouden, hosting, teksten schrijven en virtual assistance, ik kan het allemaal. De trainingen en lezingen die ik heb gegeven in Nederland, kan ik ook in andere landen geven. Ik spreek meerdere talen, dus dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Een aantal trainingen ben ik zelfs aan het ombouwen tot online workshops die mensen gemakkelijk vanuit huis kunnen volgen. Alle online werkzaamheden kan ik natuurlijk prima vanuit de camper of een terras doen, zoals ik ook mijn eigen websites onderhoud en mijn blogs schrijf.

Langzaam maar zeker krijgt mijn business model vorm, want wij hebben ook geld nodig om van te leven en het benodigde bedrag is sterk afhankelijk van de dingen die je wilt doen, hoe snel je reist en welke landen je bezoekt. Op dit moment slaan we een bezoekje aan de Kroatische kust even over bijvoorbeeld, omdat een nachtje op een camping daar rond de 75 euro kost en vrij kamperen is er helaas niet toegestaan. Na ruim een maand extra hoge kosten, vanwege de ziekte van Tess is dat een tikkeltje te duur. Over budgetten en budgetteren later meer, want ik weet dat veel mensen daar nieuwsgierig naar zijn.

 

Pin It on Pinterest

Share This