Normaal deel ik liever complimentjes uit dan dat ik een klacht uitspreek, maar in dit geval voel ik de behoefte om mensen te waarschuwen voor dit bedrijf. Zeker nu het hoogseizoen weer is aangebroken en mensen wellicht op zoek zijn naar een budgetvlucht.

Ik heb 2 vluchten geboekt via de website van dit bedrijf. De eerste vlucht was met Ryanair en de tweede met Vueling. Online koos ik mijn vluchten uit, boekte, betaalde via mijn credit card en kreeg keurig mijn tickets in de mail.

Toen ik de factuur kreeg, zag ik dat er een hoger bedrag was afgeschreven dan waarvoor ik akkoord had gegeven op de website. Toen ik de credit card maatschappij hierover belde, werd me verteld dat het bedrag dat was afgeschreven gewoon 75 euro was in plaats van de 110 euro die er op de factuur stond. Ik ging ervan uit dat het een foutje was en liet het erbij.

Toen ik vervolgens de tweede factuur kreeg, nam ik weer contact op en dit keer was er 165 euro afgeschreven in plaats van de 122 euro waarvoor ik akkoord had gegeven tijdens mijn online betaling. Toch nog maar even nakijken wat er bij de eerste boeking was gebeurd. Wat bleek? Ze hadden achteraf alsnog een extra 35 euro van de credit card afgehaald.

Na lang zoeken vond ik een telefoonnummer en ik kreeg een call center medewerkster aan de telefoon met een Indiaas accent. Ze vertelde mij dat dat die bedragen voor extra service waren van Edreams. Wat die service inhield kon ze mij niet vertellen. Ook vond ze het heel normaal dat ze meer geld van mijn credit card hadden afgeschreven dan het bedrag dat werd getoond op de website voor betaling. Dus stel je koopt een trui in de uitverkoop voor 20 euro en je betaalt met je credit card, dan is het helemaal normaal dat de winkel nog 10 euro extra incasseert nadat je de winkel bent uitgelopen. De mevrouw van het call center begreep niet waar ik me druk om maakte.

Ik besloot een klacht in te dienen en daarvoor moest ik een formulier invullen. Een paar weken nadat ik het formulier had ingevuld kreeg ik een bericht dat Edreams niet in staat was mij in het Nederlands te woord te staan en ik moest mijn klacht nogmaals in het Engels indienen. Geen probleem, doen we.

De meneer die mijn mail beantwoordde gaf aan dat ik tickets had geboekt met de optie ‘Voordeelbetaling’ en dat ik voor het afronden van mijn boeking, eerst ergens een klein knopje had moeten aanklikken dat ik met een gewone credit card ging betalen. Als ik dat gedaan had, dan had ik de normale prijzen gezien en niet de aanbiedingsprijs. Toen ik hem aangaf, dat het wettelijk gezien verplicht is om mij de exacte prijs aan te geven VOORDAT ik mijn betaling afrond, schoof hij alles van tafel. De schuld lag echt bij mij en zijn website deed precies wat die moest doen.

Na wat onderzoek op het internet ontdekte ik dat het klachten regent over Edreams, waaronder dezelfde klacht als de mijne, naast het niet aankomen van tickets, cancellen van vluchten zonder opgaaf van reden en het niet nakomen van andere afspraken. De klantenservice geeft niet thuis en klanten blijven met de gebakken peren zitten.

Voor mij was het in totaal maar een bedrag van 75 euro dat er van mijn credit card is gestolen door Edreams. Ik heb verhalen gelezen van mensen die veel grotere bedragen kwijt zijn. En daarom toch maar even een blogpost over dit bedrijf. In het vervolg boek ik lekker mijn tickets rechtstreeks bij de vliegmaatschappij en als ik vanaf Spanje vlieg bij Vueling, want dat bedrijf weet WEL wat klantenservice is.

Pin It on Pinterest

Share This