Camper op C + aanhanger: Heb ik dan E achter C nodig?

Dat was de vraag die Ted stelde aan verschillende instanties zoals het CBR en rijscholen, maar niemand kon hem antwoord geven op zijn vraag.

Hoewel we waarschijnlijk direct het RDW hadden moeten bellen, kwam dat niet als eerste in ons op en daarom leek het me een goed idee om er even een kleine blog aan te wagen. Misschien dat andere camperaars met dezelfde vraag zitten.

Campers steeds zwaarder

Veel camperaars zitten namelijk met dezelfde uitdaging als wij en dat is dat het ledig gewicht van campers steeds zwaarder wordt. Een soort obesitas van de nieuwerwetse camper zeg maar.

Zet er een paar Bourgondiërs in en het enige dat je nog aan bagage mee kunt nemen is een pak koffie.

Bovendien weten veel mensen niet dat het ledig gewicht van de camper is gerekend zonder luifel en andere dingen die er nog op zijn gezet. Hoewel dit in de fabriek gebeurt, is de weging ervoor en niet als de camper helemaal af is.

Op C dan maar

Als je je C rijbewijs hebt, dan is het mogelijk om je camper op C rijbewijs te zetten, mits dat technisch gezien ook mogelijk is.

Onze Duuk is al eens op 3850 gezet in het verleden en Ted heeft zijn C rijbewijs, dus voor ons zou het fijn zijn om de camper op C te laten zetten. Dan kan ik er niet meer in rijden, maar dat deed ik toch al bijna nooit.

Het voordeel is dan, dat we gewoon voor een week boodschappen kunnen doen en met volle watertanks kunnen rijden, zonder  het risico te lopen dat we te zwaar zijn.

Aanhanger

Enige puntje is dat we een aanhanger bij ons hebben met onze watersportspullen. De vraag was dus of we die aanhanger nog kunnen trekken als de camper op C staat. Ted heeft namelijk geen E achter C.

Het RDW gaf ons het verlossende antwoord en dat is: Als je aanhanger een maximum totaalgewicht heeft tot 750 kg, dan heb je geen E achter C nodig.

Voor alles daarboven dus wel.

Dus je begrijpt wat ik nu ga doen: shoppen ;-P

Vond je dit een waardevolle post? Pin-it!

Heb je ook een camper en zit je met hetzelfde probleem? Of heb je het misschien al opgelost? Laat het ons weten. We horen graag van je!

 

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor ons achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This