De sneeuwvakantie met onze vrienden zit erop en we rijden steeds verder naar het Zuiden. De temperatuurverschillen zijn enorm. Twee dagen geleden stonden we nog in Noord Spanje en trok Tess een grote ijspegel van de camper en gisteren zaten we in onze korte broek van het zonnetje te genieten in de buurt van Murcia.

De bergen hebben me goed gedaan, ik merk dat ik langzaam verder opknap en ik heb gisteren met Ted weer de eerste werkzaamheden verricht voor ons online bedrijf. Dit jaar gaan we het samen verder vormgeven, zodat we een stabiel inkomen hebben. En als ik dan toch aan het werk ga, vind ik het ook weer fijn om te gaan bloggen. Ik heb het gemist, maar een zinnig verhaal schrijven lukte simpelweg niet en misschien nog steeds niet, maar ik ga een poging wagen. Een of twee keer per week moet lukken en het is ook hoog nodig, want er liggen bergen verhalen op de plank om te delen.

Zoals het verslag over het wintersportgebied waar we 2 weken zijn geweest met onze vrienden. Les Sybelles is fantastisch, met name het dorpje waar we mochten logeren: Saint Sorlin d’Arves is een knus bergdorpje met allemaal van die gezellige houten chalets. Het ultieme dorpje om een van mijn dromen te verwezenlijken. Ik wil ooit nog eens een groot kerstfeest vieren met de mensen waar we van houden, in een groot gezellig houten chalet met openhaard. Voor iedereen kerstsokken boven de haard en natuurlijk een berg pakjes onder de boom. Overdag een grote sneeuwpop rollen en daarna opwarmen met warme chocolademelk. In de avond samen lekker eten en verhalen vertellen bij de haard. En natuurlijk skiën en snowboarden voor wie het leuk vindt.

Snowboarden is wel een van de sporten die wij erg graag doen. Wat hebben we genoten en wat is het heilzaam als je kop het even niet goed doet. Zeker in januari, wanneer er bijna niemand op de piste is. Over de pistes suizen en alleen maar sneeuw en ander natuurschoon om je heen. Niets om over na te denken, behalve je snowboard op de juiste manier laten glijden over de sneeuw zodat je niet op je gezicht gaat. Het was precies wat ik nodig had.

Voor Tess was het ook weer fantastisch, die houdt net zo van sneeuw als haar mama. In 2 weken heeft ze samen met haar vriendin Melody 2 levels skiles afgerond en ze vinden het allebei ook heel leuk. Melody is een snelheidsduivel en die moet nog een beetje geremd worden anders knalt ze met 80 km per uur van de berg af. Tess begint ondertussen gelukkig wel wat gevaren te zien en zoekt haar grenzen daarin op. Die meiden zo bezig zien was fantastisch. Een goede reden om te kijken of we aankomend seizoen volledig in de bergen kunnen blijven. Als we allemaal zo van de sneeuw houden, waarom zouden we er dan niet een heel seizoen naar toe gaan. Vraag wel een iets ander budget, dan wat we nu hebben, maar in les Sybelles kunnen we ook aan het werk bij bijvoorbeeld een winkel voor de skiverhuur. Omdat er daar veel Nederlanders komen, word je al snel aangenomen als je Nederlands spreekt. En een tijdelijk baantje in de sneeuw, biedt ook weer de mogelijkheid om meer mensen te leren kennen en niet alleen maar de toerist te zijn in het skigebied. Een nieuw doel is geboren.

Nu eerst verder naar Portugal, waar we een aantal maanden pas op de plaats gaan maken. Het wordt voorlopig onze home base. Een plek waar we samen met de eigenaresse een exotisch paradijs gaan creëren met mooie natuur, moes- en kruidentuin, yoga, heilzame thee, soep en zalfjes uit de exotische tuin. Het wordt een plek waar mensen zich helemaal kunnen ontspannen en weer opladen. En het mooie is dat ik zelf de ideale testpersoon ben op dit moment voor ons eigen project. Het universum heeft humor.

Pin It on Pinterest

Share This