Trots

Vannacht werden we om drie uur wakker van het geluid van een draaiende motor. Het was de bus van Arno, hij kwam de Walibi’s afleveren bij hun nieuwe onderkomen. Het was gelukt, in 3 dagen moest een grote camperplaats worden omgebouwd tot dierenverblijf. Mikki is bezig met het aanleggen van een bezoekerstuin met een diversiteit aan dieren en daar moet nogal wat voor gebeuren. Ze heeft ons gevraagd om een paar weken langer te blijven, zodat Ted nog kan helpen met wat klussen. We doen het graag voor haar, Mikki is een goede vriendin van ons geworden.

Klussen

Drie dagen achter elkaar zie ik Ted heen een weer sjouwen met hout en stenen. Hij hangt samen met de tuinman op een grote grondboor, omdat de grond zo hard is dat ze er bijna niet doorkomen. Ondertussen leert Tess hoe je specie moet maken en daarmee is haar eerste dag als bouwvakker een feit. Ze loopt druk heen en weer met emmers water, zand en een zand wat we voor het experiment cement hebben genoemd. Het leuke in Portugal is dat het zand zo hard wordt, dat het beton had kunnen zijn. Vandaar ook dat Ted en de tuinman zo op die boor moeten hangen.

Tussen het werken door, schiet ik af en toe een foto van mijn krachtpatser die er in zijn zwarte werkbroek en mouwloos shirt supersexy uitziet. Ik merk dat mijn ogen blijven hangen op mijn gezin. Wat ben ik dankbaar voor die twee in mijn leven en wat ben ik trots.

Communicatie

Vanaf de geboorte van Tess ben ik al trots op haar, zoals iedere ouder dat natuurlijk is op zijn of haar kind. En naast de trots die ik voel voor onze dochter, voel ik me trots op Ted. Wat is deze man gegroeid sinds we op reis zijn. De manier waarop hij communiceert met de mensen hier op de bouwplaats is fantastisch. Zou hij een paar jaar geleden met deze mensen hebben moeten werken, dan zou hij vermoedelijk een keer of wat uit zijn slof zijn geschoten. Nu is hij zich bewust van de patronen van mensen en wat maakt dat ze soms doen wat ze doen. Hij communiceert op een rustige en respectvolle manier met anderen.

Overvloed

En terwijl ik op de achtergrond werk aan een inkomen, is hij met zijn grote glimlach op de voorgrond en helpt hij mensen waar hij kan. Het leuke is dat we zo steeds meer leuke mensen ontmoeten en op deze manier zorgt hij ook nog eens voor leuke extra’s in ons leven zoals gezellige etentjes, drankjes en uitstapjes. Allemaal dank-je-welletjes voor zijn hulp.

Toen Mikki ons vertelde over de plannen met de dieren, was Ted heel resoluut dat hij niet voor de dieren ging zorgen. Ondertussen gaat hij iedere dag naar ze toe om ze te verzorgen, hij knuffelt zelfs met een van de varkentjes.

Coach

’s Morgens sporten we samen en coacht hij me door de lastige stukken heen. Ik ben soms wat ongeduldig als ik merk dat ik nog niet al mijn spierkracht terug heb en hij laat me zien van hoever ik gekomen ben.

Dus ja, ik ben zo onwijs trots op mijn mooie man, die hier nog net niet wordt nagefloten door de dames op de camping. Mijn knapperd die een fantastische betrokken vader en man is geworden en met heel veel liefde de dingen in het leven is gaan doen.

Wat reizen al niet met mensen kan doen hè? Soms krijgen we kritiek van mensen die niet begrijpen wat wij doen of die denken dat wij vinden, dat we het beter doen dan anderen. Er zijn ook heel veel mensen die ons bewonderen voor wat we doen. En ik ben alleen maar trots dat we de stap hebben gezet. Als ik zie hoe goed het gaat met mijn gezin, ben ik dankbaar dat we het durfden. De enige reden dat we delen wat we doen is om anderen te inspireren om ook te gaan voor waar ze van dromen, om te laten zien dat er zoveel meer mogelijkheden zijn om te leven die ook werken. Niet beter, gewoon anders. En voor ons is dit het ultieme leven.

Het kriebelt weer om te gaan rijden met de camper. Ons huis hebben we altijd bij ons en ons thuis is waar we samen zijn.

 

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor ons achter?

2 Reacties

 1. Marit

  ❤️
  Wat een “rijkdom” 🙏🌿

  Antwoord
  • linda

   Ja absoluut Marit 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This