Als je je huis gaat verkopen, is het ook handig om een andere woonplek te hebben. Wij hadden een mooie constructie bedacht, waarin we een deel van het jaar in Belize zouden wonen en een deel van het jaar in Nederland. En omdat we dan graag ons huis wilden verhuren in de periode dat we niet in Nederland zijn, hadden wij het idee om een vakantiehuisje te kopen. Uiteindelijk hebben we dan, als we volledig gaan emigreren ook een plek om naar toe te gaan als we op vakantie willen in Nederland. Aangezien er hier heel veel mensen wonen waar we van houden, vonden we dat een perfect idee. Helaas mag dit niet in Nederland. Vroeger was het zo dat je maximaal 2/3e van het jaar in een vakantiewoning mocht verblijven. Nu kan het al zo zijn dat de gemeente vindt dat je al permanent in een vakantiewoning verblijft, als je er 3 weken zit en je sociale leven zich daar afspeelt. Dus in ons geval zou het daar alle schijn van hebben en dat is een risico. We willen natuurlijk geen gedoe met gemeentes.

En hoewel we nog steeds graag een vakantiewoning willen hebben in Nederland, besluiten we ons avontuur nog groter te maken. En deze toevoeging aan ons avontuur is, behalve leuk, nog functioneel ook!

Camper

We besluiten om voorlopig in een camper te gaan wonen. Ten eerste is dit functioneel voor mijn bedrijf. Een deel van mijn werkzaamheden gaat zich binnenkort in het buitenland afspelen en het is heel fijn als we als gezin bij elkaar kunnen blijven. Ten tweede willen we graag een vakantiewoning die we duurzaam kunnen maken. Dat willen we graag zelf doen en daar gaat wat verbouwingstijd in zitten. Dan is het wel zo fijn om in de buurt van de bouwplaats te kunnen overnachten. En ten derde kunnen we dan meerdere plekken op aarde bezoeken, die bij onze manier van leven passen.

Een goed idee dus en heel erg eng, want ja, we hebben altijd huisje boompje beestje geleefd en dit is een hele andere manier van leven! We kunnen kiezen: altijd blijven wachten op het perfecte moment met het perfecte plan of  het gewoon doen. We kiezen voor het laatste!

De eerste camper die we bekijken is een oud beestje zonder distributieriem. Dit is een goed verkooppunt, want geen distributieriem betekent dat je hem ook niet hoeft te vervangen. Na een grondige controle van bijna 3!! uur, maken we een proefrit. Ja, Ted was zorgvuldig en vergat volledig de tijd. Bij de proefrit kwam er rook uit de motorkap en dat werd een ritje garage. Het bleek een kleinigheidje en we reden weer terug. We twijfelden teveel en de camper werd uiteindelijk verkocht aan iemand anders. Daar baalden we van, want het was een heel toffe camper.

Het mooie van dit ellenlange bezoek was dat we nu wel weten wat we willen qua indeling. De camper moet ruimte uitstralen en licht zijn van binnen. We zochten verder en zagen heel veel campers. Zo vonden we er een die perfect was qua indeling en er zat stuurbekrachtiging op, wat ook wel fijn is met zo een grote bak. Helaas was deze rot op de bodem en dus geen goede keuze voor ons. Na deze bezichtiging bezochten we een camperbeurs, die toevallig (bestaat dat toeval?) hetzelfde weekend plaatsvond. We zagen heel veel verschillende indelingen en wat ons opviel was dat hoe jonger een camper was, hoe meer aandacht er besteed was aan het badkamergedeelte, waardoor de rest van de camper heel klein en hokkerig werd. En de bekleding!! Ik heb nog nooit zoveel vreemde ontwerpen van bekleding gezien. De een nog bonter dan de ander. Het kan niet anders dan dat de ontwerpers van camperbekleding onder grote prestatiedruk aan de geestverruimende middelen gaan. Onvoorstelbaar zoveel lelijke patronen er in de camperwereld worden gebruikt. Wat ook veel voorkomt is donker hout met donkere bekleding, waardoor het heel somber wordt in een camper.

We kregen snel door dat niet iedere camper bij ons past. Als je erin gaat wonen heb je ruimte nodig voor je gezin en spullen bijvoorbeeld. Goede bedden en degelijke kastjes die je iedere dag een paar keer open en dicht kunt doen, zonder dat je gelijk een frontje in je handen hebt.

Uiteindelijk vonden we de perfecte camper en deze had een rare fout. Het ledig gewicht was 3180 en het was een 6 persoons camper. Dit terwijl het maximale laadvermogen 3500 is. Dat betekent dat als je met 6 mensen op pad gaat, dat je geen spullen kunt meenemen. Jammer, want deze camper was perfect! Niet te oud, perfecte indeling en kleurstelling.

Het goede nieuws is dat we nu precies weten wat we willen, het slechte nieuws is, dat we er daar nog niet zoveel van gezien hebben tijdens onze zoektocht. En als je denkt dat je klaar bent om de perfecte camper te vinden, belt een vriendin met de vraag: Wat nou als je pech hebt met je camper? Dan staat je huis in de garage! Kun je niet beter een caravan kopen…….

 

Pin It on Pinterest

Share This