Verdriet past in een gelukkig leven

Afgelopen week plaatste ik voor een klant een artikel uit de Viva op haar website. Het artikel heet Big Girls do Cry.

Het gaat erover dat er in onze ‘geluksmaatschappij’ geen ruimte meer lijkt te zijn voor dips in het leven. Je ziet het ook op social media, het is een groot uithangbord van geluksmomenten in het leven. Op zich niets mis mee natuurlijk, alleen is alles altijd rozengeur en maneschijn?

Wist je dat heel veel mensen zich afvragen of er iets mis met ze is, omdat ze niet zo een waanzinnig cool leven hebben als de mensen die ze volgen op Instagram, die niet alleen supergelukkig lijken, maar ook nog eens helemaal perfect zijn. Kijk maar naar de foto’s…

Jij leeft toch het leven van je dromen?

Voor mij is dat ook een dingetje, want ik heb de grote sprong gemaakt. Ik heb samen met mijn gezin de stressie mess achtergelaten en ben een relaxt leven begonnen. Wij zijn altijd op vakantie, toch?

Ik mag niet klagen, want ik leef het leven van mijn dromen.

Dat is ook zo, ik ben gelukkig. Sterker nog, ik voel me de gelukkigste vrouw op aarde. En nu komt het, met al mijn geluk, ben ik ook wel eens verdrietig of loop ik tegen dingen aan die compleet nergens lopen en waar ik een oplossing voor zoek.

Tumor

Zo heeft een van mijn beste vriendinnen een tumor in haar mond. Ze weten nog niet zeker of het goedaardig of kwaadaardig is, dus snijden ze dat ding eruit, waardoor ze straks een flink deel van haar tong mist.

Ik kan je verzekeren, dat maakt me verdrietig. Heel verdrietig, want deze prachtige vrouw heeft al zo vreselijk veel crap moeten doorstaan dat ik me afvraag, wanneer mag zij weer gelukkig zijn?

Want vorig jaar oktober zat ik nog aan het bed van haar dochter, die doodziek was en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is OK om verdrietig te zijn

Dus ja, ook ik met mijn fancy pantsy happy life, heb mijn dingen. En ik schrijf er ook over, want dat zogenaamde plaatje dat alles altijd heppie de peppie is, wat veel full time reizigers je doen geloven, dat is natuurlijk helemaal niet zo.

Of je nou in Nederland woont of door Europa crosst in je camper, je hebt vrienden en familie en daar gebeuren dingen mee. Er gebeurt ook wel eens iets met jezelf en soms zit je gewoon ook ff niet lekker in je vel. It happens!

Bovendien werk ik best hard en ben ik dus niet altijd op vakantie. Lijkt wel zo, maar ik sta tussen 4 en 6 op en dan werk ik 5 uur, zodat ik overdag dingen met mijn gezin kan doen. En de afgelopen weken was dat ook niet zo, werkte ik ook veel overdag, omdat het ff allemaal bij elkaar kwam en er dus een overload aan werk lag.

Er is dus niets mis met je

De reden dat ik deze blog schrijf, is om je te laten weten dat er dus niets mis is met je. Je kunt al je dromen laten uitkomen en je van tijd tot tijd nog steeds klote voelen. 

Het is ook helemaal OK om het daarover te hebben met mensen en je posts op Facebook en Instagram hoeven niet perfect te zijn. Er mag ook best een keer een rukbericht tussen zitten.

Doet me denken aan een gesprek met een vriendin die, toen we nog in een huis woonde en het een ongelofelijke bende was, tegen me zei: “Oh wat heerlijk, ik ben niet de enige waar het een klerezooi is.”

Nee joh, helemaal niet. De meeste moeders van jonge kinderen krijgen het niet voor elkaar om hun huis op orde te houden. En al die moeders wilden graag dat er behalve de moederkoek ook nog een handleiding uit was gekomen, want holy moly wat kan dat opvoeden ingewikkeld zijn.

We maken ons allemaal wel eens zorgen en we hebben allemaal verdriet. Het leven gaat in een sinus beweging. Ups en downs, waar je ook woont, wat je ook doet en hoe je ook je leven hebt ingericht. Het hoort erbij en het is OK om beide kanten te laten zien.

Hou op met opruimen voor de visite

Dus hou op met mooi weer spelen, laat het zien zoals het is. En hou ook op met opruimen voor je visite, want geloof me, mensen vinden het fijn om te zien dat het bij andere mensen ook niet perfect is.

En dat doe ik dus ook. Ik vertel je over de mooie kanten van ons leven en over de dingen die ik liever niet had meegemaakt.

Enniewee, die blog van Madelon Rijkers is fantastisch. Podcast trouwens ook. Moet je eens op kijken, die vrouw maakt van haar leven een feestje. Niet zoals wij reizend door Europa, maar gewoon vanuit een huisje boompje beestje situatie. Helemaal leuk!

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This