Traditiegetrouw vieren de meeste mensen oud en nieuw met champagne, oliebollen en vuurwerk. En ook wij hebben weer een heel gezellig en mooi feest gevierd met mensen waar we veel van houden. En ondanks alle gezelligheid en de lol die we hadden, lijkt de magie van de jaarwisseling voor ons verdwenen. Als ik naar mezelf kijk, dan gebeurde er heel veel op het moment dat de klok middernacht aangaf. Er was opluchting dat het oude jaar voorbij was en het nieuwe jaar was begonnen. Alsof dat nieuwe jaar alles zou veranderen wat in het voorgaande jaar niet goed ging. Alsof het afsteken van vuurwerk, drinken van champagne en eten van oliebollen zoveel kracht zou hebben. Ik had ook altijd goede voornemens waar ik op 1, meestal 2 januari vol frisse moed mee begon. En ik was er steevast van overtuigd dat het dit jaar wel zou gaan lukken, want ik had een nieuwe kans. Een fris nieuw jaar wat alles goed zou maken, zo voelde het. En dat magische moment dat we elkaar gelukkig nieuwjaar wenste en we met een glas champagne naar buiten liepen om naar het vuurwerk te kijken, bracht altijd tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel.

Naarmate de weken in het nieuwe jaar verstreken deden de oude patronen weer hun intrede en leken mijn goede voornemens steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen. Teleurstelling en desillusie waren het gevolg. En zo heb ik net als Mozes 40 jaar rondjes door de woestijn gelopen.

Toen iedereen elkaar weer fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar ging wensen, koos ik ervoor om iedereen een gelukkig en fijn nu te wensen. En dat blijkt, in mijn leven in ieder geval, cruciaal. Want het enige moment dat er toe doet is nu! Dit moment. Dat is ook het enige dat bestaat: nu! En door te wensen dat het in de toekomst beter zal zijn of dat je het op specifieke dagen, zoals de kerstdagen gezellig hebt, doe je jezelf tekort. Het enige dat je kunt doen om gelukkig te zijn is nu actie te ondernemen. Wat kun je nu doen om je nu goed te voelen? Doe dat dan ook nu! Als je van jezelf vind dat je te dik bent, stop dan nu met teveel eten en wacht niet totdat je de restjes van de oud- en nieuw hapjes hebt opgegeten en de wijnfles leeg is. Als je je nu niet goed voelt, verander het dan gewoon nu! Stop met het leven in de toekomst, ga nu leven! Er is namelijk niets anders. En dat gevoel was gisterenavond zo duidelijk en ik zag dat dat bij Ted ook zo was. Het 12 uur moment was haar magie verloren. Ieder moment in het nu is een perfect moment om dat te veranderen wat we willen veranderen in het leven. En als ik terugkijk in ons leven, dan hebben we de grootste veranderingen in een split second teweeg gebracht op heel andere momenten dan nieuwjaarsdag. Een mooi voorbeeld daarvan is onze reis, dat besluit was heel snel genomen. En zulke keuzes werken zo bevrijdend, daar kan geen oudejaarsavond tegenop!

Wat wij je dus willen wensen is een gelukkig nu! Een nu waarin jij direct de keuzes maakt die voor jou werken. Een nu waarin jij gewoon jij mag zijn van jezelf en steeds de stap zet die jij wilt zetten om in geluk en liefde te leven. Want het enige moment waarop jij leeft is nu!

Gelukkig nu mooi mens!

Pin It on Pinterest

Share This