Als je tegenwoordig je huis verkoopt, dan zit er 9 van de 10 keer een voorbehoud financiering op, wat betekent dat de kopers het recht hebben om het voorlopig koopcontract te ontbinden als het niet lukt om een financiering voor het huis rond te krijgen. Banken zijn sinds de crisis in 2008 een stuk moeilijker geworden als het gaat om het verstrekken van leningen.

In ons geval hebben we de periode van het voorbehoud 2 keer moeten verlengen, omdat de bank van onze kopers steeds weer nieuwe documenten wilde zien. Ons restte niets anders dan geduldig afwachten. Halverwege vorige week, kreeg ik een mailtje met de mededeling dat de bankgarantie was gestort op de rekening van de notaris, wat natuurlijk al een goed teken was. En afgelopen vrijdagmiddag werd dat goede teken bevestigd door een telefoontje van de makelaar. De kopers van ons huis hadden de financiering rond bij de bank. Hoewel we er altijd een goed gevoel over hadden, was het wat ons betreft toch tijd voor een feestje. YES!! Ons huis is verkocht! Het begint steeds meer bij me door te dringen dat het echt definitief is en dat ons avontuur al is begonnen.

Ondertussen is de opslag van het bedrijf van Ted ook verkocht en die is inmiddels bijna leeg. De overdracht van de opslag is aankomende week. Een aantal spullen, zoals de surfspullen van Ted, liggen nu weer in ons huis. Voordeel is, dat we nu alles op 1 plek hebben en we vanuit daar alles kunnen gaan structureren.

Dus aankomende vrijdag hebben we alweer een reden voor een feestje, omdat dan de opslag wordt overgedragen. Ik kan er wel aan wennen aan al die feestjes. Het leven is er om te vieren en dat is precies wat we gaan doen!

 

Pin It on Pinterest

Share This