Een blok plezier in Denemarken: Legoland

door | 8 09 2023 | 0 Reacties

Een dagje Legoland stond al heel lang op de bucket list van Ted en mocht daarmee natuurlijk niet ontbreken tijdens onze Scandinaviëtoer. Het bezoekje stond ingepland op  de route naar Zweden. Vanwege het weer gooiden we de hele route om en werd het een heen en weertje. In Denemarken is dat geen probleem, omdat alles ten opzichte van de rest van Scandinavië dichtbij elkaar licht. Het omgooien was een goed idee, want we hadden fantastisch weer.

Kleine tegenvaller: we zijn het grootste deel van het foto- en videomateriaal kwijtgeraakt na een update van onze telefoons. Tess was daar heel positief over en vond het een goede reden om nog eens te gaan 😀

Geschiedenis van Legoland

1958 – Het Begin van LEGO

De geschiedenis van Legoland begint eigenlijk met de oprichting van het LEGO-bedrijf. In 1958 bracht de Deense timmerman Ole Kirk Christiansen de eerste plastic bouwstenen op de markt die we nu kennen als LEGO-stenen. Het woord “LEGO” is afgeleid van de Deense woorden “leg godt,” wat “speel goed” betekent.

1968 – Eerste Legoland Park in Billund, Denemarken

Het eerste Legoland-park werd in 1968 geopend in Billund, Denemarken. Dit park werd gebouwd naast de LEGO-fabriek en was bedoeld als een manier om bezoekers te verwelkomen en LEGO in actie te laten zien. In de begindagen bestond het park voornamelijk uit miniatuurmodellen van beroemde bezienswaardigheden, die waren gebouwd met behulp van LEGO-stenen.

1977 – Het Begin van Uitbreiding

Na het succes van het eerste park begon de uitbreiding van het Legoland-concept. Het tweede Legoland-park werd geopend in Windsor, Engeland, in 1996. Vervolgens werden er parken geopend in Duitsland, Californië, Florida, Maleisië, Dubai en Japan, evenals waterparken en Discovery Centers over de hele wereld.

2005 – Overname door Merlin Entertainments

In 2005 werd Legoland overgenomen door Merlin Entertainments, een toonaangevend bedrijf in de pretparkindustrie. Deze overname heeft bijgedragen aan verdere groei en ontwikkeling van de Legoland-parken en -attracties.

2011 – Legoland Florida en Deense LEGO House

In 2011 opende Legoland Florida zijn deuren in Winter Haven, Florida, als het grootste Legoland-park ter wereld. Ook werd het LEGO House in Billund, Denemarken, geopend, een indrukwekkend bezoekerscentrum en experience center dat is gewijd aan de wereld van LEGO.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Op het moment dat wij Legoland bezoeken, is het nog geen zomervakantie. Ook zijn we er op een doordeweeksedag. Toch is het heel druk.

Miniland

Als je Legoland binnenloopt is het alsof je een gigantische speelgoeddoos binnenstapt. Overal waar je kijkt, zie je reusachtige LEGO-creaties die tot in de kleinste details zijn uitgewerkt.

Vrijwel direct na binnenkomst loop je het miniatuurpark in, waarin delen van landen zijn opgebouwd uit Lego. Een soort Madurodam van Lego.

Er zijn veel bewegende delen, zoals bruggen die open- en dicht gaan, een vliegveld en een treinbaan. Ook zijn er interactieve onderdelen, wat maakt dat het een waar avontuur is voor kinderen en sommige volwassenen, ik noem geen namen, die zich constant afvragen: wat gebeurt er als ik op dit knopje druk.

Attracties

Inmiddels zijn er heel veel attracties in Legoland Billund. Van vette achtbanen tot de wat meer ontspannen attracties zoals een boottochtje door grotten met spectaculaire creaties van Lego.

Er was ook een grote waterbak met hindernissen. Daarnaast stond grote bak met Lego waar je bootjes van kunt bouwen. De bootjes zet je dan op de waterbaan en andere kinderen proberen dan je bootje te laten zinken. We konden zien dat Ted veel bouwervaring heeft, want zijn bootje bleek de best presterende boot. Die van mij zonk direct in de eerste bocht.

Zelf houd ik niet zo van wilde attracties, maar in Legoland is zoveel diversiteit dat er altijd iets leuks te vinden is wat je samen met je gezin kunt doen.

Nog meer leuks om te doen in Legoland Billund

Ninjagoworld

Het hoogtepunt van Ninjago World is de interactieve rit genaamd “NINJAGO – The Ride.” Deze rit is gebaseerd op de populaire Ninjago-personages en plaatst je in een avontuur waar je als ninja met handgebaren en vaardigheden elementaire krachten kunnen gebruiken om vijanden te verslaan en punten te scoren. 

Ook is er een ruimte waar je LEGO Ninjago-sets kunnen bouwen.

Lego Technics Test Track

In Lego Technic Test Track kun je deelnemen aan workshops waar je leert hoe je geavanceerdere Lego Technic-modellen kunt bouwen en aanpassen. 

Er zijn ook bouwuitdagingen en wedstrijden die je kunt aangaan. 

Verder staan er een aantal gave Lego Technic-modellen, die op schaal zijn nagebouwd van echte voertuigen en machines.

Shows

Overal in Legoland zijn shows gedurende de dag. Ook lopen er Lego figuren rond, waar kids mee op de foto kunnen of even een babbeltje mee kunnen maken.

Eten & drinken

Er zijn diverse restaurants waar je iets kunt eten en drinken. Niet goedkoop , dus als je op je budget moet letten, kun je misschien beter eigen eten en drinken meenemen.

Wij hebben het gemixt. Zelf water en wat snacks meegenomen en dan tussen de middag een patatje gegeten naast een bootjesattractie. Vanuit de bootjes werd dan geprobeerd om je eten nat te spuiten, wat niet lukte, maar wel heel grappige taferelen opleverde.

Conclusie

Zeker leuk om eens te doen

Voor mij persoonlijk was de toevoeging van de achtbanen enzo niet nodig. Wat ik leuk vind aan Legoland zijn de bouwwerken van Lego en de mogelijkheid voor kids om er van alles van te bouwen.

De toevoeging van de achtbanen, haalt daar een beetje de focus vanaf en maakt het meer een algemeen attractiepark.

Als je van attracties en van Lego dan is het natuurlijk helemaal ‘da bomb’.

Nog een tip

Als je kaartjes gaat kopen, doe dat dan op tijd. De kaartjes worden namelijk duurder naarmate er meer kaartjes voor de betreffende dag verkocht worden. Google ook altijd even op aanbiedingen. Wij hebben op 2 verschillende plekken kaartjes gekocht. Twee kaartjes op de officiële Legoland site waar op dat moment kinderkaartjes gratis waren bij aankoop van een volwassenen ticket. Het andere kaartje kochten we op een site waar je korting kreeg op je ticket. Daarmee hebben we in totaal 50 euro bespaard. Zeker de moeite dus.

Vind je dit een leuk artikel?

Pin het op Pinterest

Meer reisverslagen

Meer reisverslagen vind je hier en als je verhalen wilt lezen dan kun je terecht op onze blog.

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This