Vroeger was alles beter 🙂

Voordat we onze reis door Europa startten, belde ik met (toen nog) Robin Mobile om te checken of wat ik ging doen, ook kon. Ik had een mobiel abonnement met onbeperkt bellen, smsen en data. In Europa gold een fair use policy en als ik daar overheen zou gaan, zou mijn data geknepen worden.

Oh ja, en ik moest iedere 8 maanden terug naar Nederland. Dat was uiteraard geen probleem, omdat we dat sowieso al moeten vanwege ons briefadres en natuurlijk ook omdat we graag onze vrienden en familie regelmatig willen zien.

Waarschuwingen

In de praktijk bleek ik regelmatig een waarschuwing te krijgen van Robin Mobile dat ik teveel data gebruikte.

Het gebeurde regelmatig dat we geen toegang hadden tot een wifi netwerk en dan moest ik toch via mijn telefoon werken.

Om het een beetje te verdelen, werkte ik ook regelmatig via het abonnement van Ted.

 Corona

Toen de Coronacrisis startte zaten wij in de bergen van Frankrijk. Alles sloot in rap tempo en het enige dat nog open was, was de supermarkt.

Toen ook de appartementencomplexen sloten, werd onze wifiverbinding eruit gegooid en was ik weer aangewezen op mijn mobiel.

Robin mobile was inmiddels Budget mobiel geworden. Toen ik meer dan 22 gb had verbruikt die maand, werd ik compleet afgesloten. Ik was niet meer bereikbaar voor mijn klanten. Zonder waarschuwing, want Budget Mobiel had de waarschuwingen uit staan.

Budget Mobiel

Een oplossing in moeilijke tijden bleek een groot probleem. Eerst werd bij hoog en bij laag volgehouden dat ik wel meldingen zou hebben ontvangen, wat echt niet het geval was. Ik reageer namelijk altijd direct op meldingen, door verder te werken op de lijn van Ted of een wifiverbinding op te zoeken. Dat laatste ging in deze situatie natuurlijk niet lukken.

Uiteindelijk kreeg ik bij godsgratie wat data erbij, zodat ik in ieder geval bereikbaar was voor mijn klanten.

Op mijn vraag waarom ik niet meer geknepen werd, maar volledig afgesloten was, kwam geen antwoord. Ik kreeg ook te horen dat wat ik deed (een groot deel van het jaar in het buitenland verblijven), niet mocht. Dit terwijl ik het toch heel specifiek van te voren had doorgesproken met een medewerker. Volgens de mevrouw die ik aan de telefoon had was Robin Mobile alleen van naam veranderd en was verder alles hetzelfde gebleven. Niet dus.

Opzeggen graag

Een paar weken terug ontving ik een berichtje van Budget Mobiel dat ik voortaan geen 22 Gb beschikbaar had in het buitenland, maar de helft. Met een linkje naar de pagina om op te zeggen.

Even dacht ik dat ik de enige was die deze nieuwsbrief had ontvangen en dat het een poging was om me er nu toch definitief uit te wippen, maar helaas voor andere reislustige mensen, was dit echt een algemene aanpassing. 

KPN & Vodafone

Omdat we graag altijd bereik willen hebben voor onze klanten, hebben we het liefst 2 verschillende netwerken. Omdat Ted zijn abonnement bij Vodafone heeft, wilde ik graag op het netwerk van KPN. Budget Mobiel maakt gebruik van het KPN netwerk.

In Nederland aangekomen, ben ik aan de slag gegaan om een andere provider te vinden en ik heb als eerste met KPN gebeld.

Omdat ik inmiddels best veel data nodig heb, ook in het buitenland, heb ik ze gevraagd naar een wat ruimere buitenlandbundel, dan de 22Gb die zij hanteren. Helaas zou dat buitenproportionele kosten opleveren.

Hebben we bij Vodafon 75Gb in het buitenland, bij KPN betaal je voor iedere 500mb extra bovenop de 22Gb maar liefst 40 euro. Ik zou niet weten hoe ik die in de VIP hostingabonnementen van mijn klanten zou moeten doorberekenen. Om een beetje website te downloaden (backup) heb ik al een gig data nodig. Wilt u even 80 euro extra betalen mevrouw? Gaat niet werken he?

Na veel heen en weer bellen met KPN bleek het probleem te liggen in het feit dat KPN geen masten heeft in het buitenland. Vodafone heeft dat wel en dus kan Vodafone meer bieden.

Samen en toch apart

Met de Europese Unie zou je toch verwachten dat er geen verschil meer zou zijn tussen de landen als het gaat om dataverbruik.

En degene die durft op te staan en een all-in abonnement kan realiseren voor data in heel Europa, heeft volgens mij een megamarkt.

Alle camperende overwinteraars in Spanje en Portugal zouden een betrouwbare mobiele dienst willen hebben, waarmee ze ’s avonds in de camper lekker een filmpje kunnen kijken.

En de digital nomads onder ons zouden er ook heel blij mee zijn.

Terug naar Vodafone

Inmiddels heb ik de verhuizing terug naar Vodafone ingezet. De mobiele dienst waar ik ooit eens ben begonnen met Ted, toen mobiele telefoons nog niet in je broekzak pasten.

We hadden toen een partner abonnement, waarmee we gratis naar elkaar konden bellen.

Het was als thuiskomen. De meneer in de winkel was supervrolijk en had veel humor. Vroeger was alles beter zei hij en in het geval van mobiele diensten lijkt het inderdaad of er vroeger meer kon.

Nu wordt het geld vooral verdiend met data, iets waar bijna niemand (zeker in deze tijd) niet meer zonder kan. 22 Gb in deze tijd, slaat eigenlijk helemaal nergens op. Avondje Netflixen en je bent al door een kwart van je bundel.

Hoewel we nu geen aparte netwerken meer hebben, hebben we samen wel veel data. Voor zakelijke klanten doet Vodafone gelukkig niet moeilijk. Hopelijk gaan zij binnenkort komen met dat onbeperkte Europa abonnement. Ik ben dan de eerste klant en zal het niet laten om het te promoten 🙂

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This