Afgelopen zondag zijn we gearriveerd in Gruissan voor Defi Wind. We staan met de camper op steenworp afstand van het strand en dat is fantastisch. Toen we zondagmiddag arriveerden was de camperplaats nog vol met campers van deelnemers aan Defi Kite en was er nog 1 plekje waar we konden staan. Die plek bleek voor ons perfect. Bijna alle campers staan hier op blokken en toen Ted onze camper had geparkeerd, stonden we direct waterpas, zowel in de lengte als in de breedte. Hoe cool is dat? Toen Guido (een van de surfvrienden) een plekje voor ons vond vooraan bij de boulevard, hebben we vriendelijk bedankt. We staan 2 rijen verder naar achter en dat is ook fijn met demping van het geluid van de festiviteiten. Guido zijn voorwielen zijn met zijn automatische stelpoten volledig van de grond en wij staan in 1 parkeerronde volledig waterpas. Het moest zo zijn. Ondertussen is er een Engelsman naast ons komen staan met zijn zelfgebouwde camper annex surftrailer met ruimte voor een super toffe vintage motor. Hij heeft ook een aggregaat bij zich, voor het geval hij zijn laptop op moet laden. Mochten we dan ook wat stroom nodig hebben, mogen we zijn aggregaat gebruiken. Hoe tof? En zo gaat dat hier onderling. Een van onze fietsen wordt standaard ‘s-morgens geleend om broodjes te halen en wij kloppen geregeld even aan voor een 12volt Apple lader, want we krijgen soms nog niet genoeg energie van de zonnepanelen.

Waar ik wel heel veel energie van krijg, is het strand. Voornamelijk als ik ‘s-morgens heel vroeg yoga ga doen vlakbij het water. Er is dan bijna niemand op het strand, behalve de early birds die hun hond uitlaten en de fit people die hun dagelijkse work-out op het strand doen. Noemde ik mezelf nou zojuist Fit people?

Ik kan me geen betere plek bedenken dan het strand om yoga te doen. Het geruis van de zee, het breken van de golven, de zon die in alle vroegte op komt en het enthousiast gekwetter van vogels.

Toen ik gisteren op het strand yoga aan het doen was, zag ik een hand vol andere mensen die er ook voor kozen om te sporten. Zo was er iemand die aan het hardlopen was op blote voeten en waren er 2 mensen die zonder aarzeling hun trainingspak uit trokken en de zee in renden. En ik kan je vertellen, de zee is koud….. ijskoud! Grappig genoeg inspireerde dit me. Ik wilde ook met een poker face de zee in lopen, want ik weet dat het goed voor me is.

En zo liep ik vanmorgen rond half 7 richting het strand gewapend met mijn yoga matje en een handdoek. Na mijn yoga routine, ben ik een stuk gaan hardlopen op mijn blote voeten, net naast de branding. Natuurlijk was deze volgorde met voorbedachte rade, want ik zag het nog even niet zitten om na de yoga het ijskoude water in te rennen. Ik wilde graag iets meer motivatie hebben om de zee in te lopen. En zo geschiedde. Na het hardlopen hoefde ik niet eens een poker face op te zetten, omdat ik vastbesloten was om even af te koelen in de koude zee. En toen het koude water prikte op mijn voeten en benen, voelde ik een enorme energie boost en was ik zo blij dat ik deze stap had gezet. Morgen weer! Heerlijk!

Pin It on Pinterest

Share This