Het beste van Nederland

Hoewel we ons zorgen maken over de situatie met Corona in Nederland en de noodwet die de Nederlandse bevolking boven het hoofd hangt, zijn er ook dingen die we fantastisch vinden aan Nederland.

En zo heeft Corona ook zijn voordelen gehad, want nooit eerder kon je zo heerlijk rustig wandelen en varen door Giethoorn. Giethoorn is wat ons betreft een van de leukste plekjes in Nederland. Behalve dat we er onze thuishaven hebben, is het er mooi en gemoedelijk.

Netjes

Wat me ook opvalt, vooral in Giethoorn en omgeving, is dat Nederlanders hun tuintjes doorgaans zo netjes hebben. En dat vind ik knap want Nederland is een gehaast land waar mensen het altijd druk hebben. Het is mij nooit gelukt om de tuin zo netjes te hebben als de mensen hier in Giethoorn, dus vol bewondering kijk ik mijn ogen uit als ik hier wandel langs de prachtige kleurrijke tuintjes.

Hollandse nieuwe

Dit jaar hebben we een perfecte timing als het gaat om de Hollandse nieuwe. Vorig jaar gingen we net te vroeg weg en nu waren we 2 weken voor de komst van de nieuwe haring in Nederland. En wat is hij weer lekker.

Ik kan me nog goed herinneren dat Tess een haring uit Ted zijn handen trok toen ze 5 maanden was. Sindsdien at ze bijna iedere week haring en nu nog als we in Nederland zijn, eet ze graag haring.

Altijd zon in Zeeland

Een plek waar we graag komen en vooral Ted is Zeeland. Op de een of andere manier schijnt daar altijd de zon, zo niet dan is er wind voor Ted, zodat hij lekker kan surfen. Er zijn veel windsurfspots.

Zeeland heeft iets relax’ alsof daar alles net ietsje rustiger aan gaat dan in de rest van het land.

Wandelen op de Veluwe

Of motorrijden. Toen we nog motoren hadden reden we graag in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Vooral Ommen vonden we heel mooi.

Heerlijke boswandelingen zijn ook fijn en dan afsluiten met een drankje op een terrasje van een knus hotel is dan echt een feestje.

Winkelen in Nijmegen

Hoewel winkelen nu een stuk minder aantrekkelijk is dan voor de Corona crisis, is winkelen in Nijmegen leuk.

Mijn zus woont vlakbij Nijmegen en als we aan een nieuwe outfit toe waren, gingen we samen shoppen. Zo vroeg mogelijk en zo lang mogelijk, onderbroken door een heerlijke lunch op een terrasje het liefst natuurlijk.

Nijmegen heeft veel leuke winkeltjes en straalt gezelligheid uit.

Pindakaas & hagelslag

Volgens mij nemen de meeste Nederlanders dit mee als ze op vakantie gaan. In veel Europese landen hebben ze wel pindakaas, maar dat is meestal de Amerikaanse variant met veel suiker erin. Wij houden juist van de 100% pinda variant en dus als we weer wegrijden uit Nederland, hebben we vaak pindakaas bij ons.

Hagelslag nemen we nooit mee, want Ted en Tess kunnen niet zo goed tegen chocolade. Toch houden we alledrie van hagelslag, dus heel af en toe een broodje hagelslag als we in Nederland zijn is toch wel een klein feestje 😀

Vrienden

En dan natuurlijk met stip op nummer 1 onze vrienden en familie, daarvan woont het grootste gedeelte in Nederland. En dat is toch wel de hoofdreden dat we met grote regelmaat hier zijn.

Ik ben reuze benieuwd naar wat jij het leukst vind van Nederland, wil je het me hieronder laten weten?

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

2 Reacties

 1. arnold

  Wat jammer dat jullie Ommen positioneren onder het kopje ‘wandelen op de Veluwe”, want het betekent dat je dan je lezers letterlijk en figuurlijk het bos in stuurt !!
  Ommen is namelijk een leuk stadje – ja heus! – aan de Vecht en tegelijkertijd het noordelijkste puntje van de Sallandse heuvelrug in ….. Overijssel.

  Antwoord
  • linda

   Goed opgemerkt Arnold, wat fijn dat jij dat even hebt rechtgezet 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This