Toen ik met Freek sprak over Tess haar eczeem, vertelde hij over het zwembad in Barcs. Barcs in een plaatsje vlakbij het dorpje waar Freek en Daniela wonen. Hij vertelde dat zwemmen in Hongarije een heel andere belevenis is dan in Nederland en dat het goed zou zijn voor Tess om eens naar het zwembad in Barcs te gaan.

Zo gezegd zo gedaan! Het zwembad bleek een zwemparadijs, waar zowel binnen als buiten grote zwembaden zijn. Er waren ook sauna’s, een koude ruimte en een voetenbad waarin je over keien kon lopen. Het water in het voetenbad was ijskoud.

De baden ruiken niet naar chloor zoals we in Nederland gewend zijn, sterker nog: De baden zijn gevuld met medicinaal water. Binnen zijn er verschillende baden met verschillende temperaturen. Het water is een beetje bruin-rood van kleur en de bedoeling is dat je steeds in een warmer bad gaat zitten. Terwijl je lichaam langzaam opwarmt, neemt je huid rustig alle heilzame stoffen op die aan het water zijn toegevoegd.

Buiten waren verschillende baden met jetstreams en bubbels. Ook het water in de buitenbaden was mineraalrijk. Voor de kinderen waren er speeltuinen en speeltoestellen in het water.

Tess vond het heerlijk en wij ook. Onze huid was zijdezacht toen we terugkwamen van een dagje spelen in het zwemparadijs van Barcs.

De samenstelling van de baden was beschreven in het Hongaars en dat spreek ik helaas nog niet zo goed. Of eigenlijk helemaal niet. Ik kan 1 woord onthouden, wat klikt als See ya en het betekent ook precies dat, vandaar dat ik het kan onthouden. Andere Hongaarse woorden, zijn in mijn beleving compleet onlogisch. Wat er ook in het water zat, het was heilzaam en we kwamen allemaal als herboren weer terug.

Tess haar huid herstelt goed en hoewel ik het niet zeker weet, denk ik wel dat het baden in Barcs er iets mee te maken heeft gehad. We willen er nog een paar keer heen om haar huid verder te laten aansterken.

Ik denk dat als je een sauna complex hebt in Nederland, dat je er goed aan doet om eens een bezoekje te brengen aan Barcs om de ingrediƫnten in de baden te bestuderen.

Pin It on Pinterest

Share This