Wenen

Een weekendje is te kort

Onze trip

Camperplaats: € 35,- per nacht

Ritje met de koets € 95,-

Tickets Sissy museum € 48,- 

Lunch € 50,-

IJsjes (totaal 3) €. 10,-

Pretpark € 20,-

Overigen € 10,-

Ons verblijf: 1 dag, 2 nachten
Overnachting: Camping Neue Donau
Totale kosten: € 303,-

Het stond al een hele poos op mijn verlanglijstje:
Het prachtige Wenen.

Deze zomer kozen we ervoor om Oostenrijk te bezoeken en daar hoorde Wenen natuurlijk bij met de hele shabam.

Ted vond een camping vlakbij de stad waar we voor € 35,- per nacht konden verblijven. Er waren veel gezinnen met kinderen en de douches zijn fantastisch! Bovendien fietsten we vanaf de camping in ongeveer 15 minuutjes naar het centrum.

Dat fietstochtje ging trouwens niet helemaal goed bij ons. Ik moest stoppen voor het stoplicht en Ted en Tess waren doorgefietst. Toen ik kon oversteken zag ik ze niet meer en mijn telefoon zat in de rugzak bij Ted. Oeps….

Gelukkig kwam het snel goed en konden we onze stadstour beginnen.

Inwoners

vierkante km

Wenen is supergoed te doen met de fiets. Er zijn veel fietspaden. Ideaal want Wenen is groot en er is veel moois te zien en te beleven. Andere opties om je te verplaatsen zijn te voet, per koets, openbaar vervoer of de hop-on hop-off bus. Ook kun je er diverse stadstours boeken met gidsen.

Sissy Tour

Als klein meisje droomde ik weg bij de films van Sissy en hoopte ik ooit ook in van die prachtige jurken rond te dansen.

Tess was ook nieuwsgierig naar het verhaal van Sissy en daarom besloten we een Sissy tour te doen. In de supertoffe app Vienna Travel Guide vonden we alle stops, zoals de Augustinerkirche waar ze trouwde.

Als je geen interesse hebt in het Sissy verhaal, kun je de app ook gebruiken om andere leuke routes te doen. Wij hadden de gratis versie van de app. De apple versie vind je hier.

Na  de kerk hebben we een bezoek gebracht aan het Sissy Museum. In het museum krijg je een speakertje mee in je eigen taal, waarmee je kunt luisteren naar het verhaal van Sissy terwijl je door een van de paleizen wandelt.

Highlights

1. Schönbrunn Paleis

Het Schönbrunn Paleis is een van de belangrijkste monumenten in Wenen. Sinds 1960 is het een van de meest bezochte toeristische attracties. Het paleis bevat maar liefst 1441 kamers en werd gebruikt als zomer optrekje.

2. Stephansdom

De St. Stephanskathedraal is de moederkerk van het Rooms Katholieke aartsbisdom in Wenen.

3. Staatsopera

De Staatsopera van Wenen is het meest beroemde operagebouw in de wereld. Het heeft een rijke geschiedenis.

Als je wat komsten wilt besparen kun je ook buiten een voorstelling volgen op de videomuur. Er zijn ook voordelige staanplaatsen binnen.

4. Hofburg

Het Hofburg paleis staat midden in Wenen en is de woning geweest van de meest machtige mensen uit de Oostenrijkse geschiedenis.

5. Prater amusementspark

Speciaal voor de kids is er een mega amusementspark aan de rand van de stad, gelegen in een park. Vanuit het reuzenrad heb je een mooie view over de stad.

 

Wat kun je zoal doen?

Er is veel te zien en te doen in de dorpjes.

Ritje met de koets

Het is afgezaagd en toch is het fantastisch om te doen: een ritje in de koets door Wenen.

Het verkeer is te luid om te horen wat de koetsier vertelt over Wenen, maar de tour is prachtig en je bevind je heel even in hoe het ooit zou moeten zijn geweest.

Een ritje kost 95 euro en je mag met 4 personen in de koets.

Winkelen

In Wenen kun je heel leuk winkelen, zoals in de Ringstraßen Galerien waar ook de architectuur weer prachtig is.

Mooie winkelstraten zijn Mariahilfer Straße en Graben.

De foto hierboven is van een heel toffe 60’s kledingwinkel. De eigenaresse ontwerpt haar eigen mode en make-up.

Hou je van markten, dan moet je op de Naschmarkt zijn. Met maar liefst 120 stalletjes kun je er je hart ophalen.

Sightseeing in de avond

Alle pracht en praal in Wenen is soms nog mooier als de avond valt en de lichten aan gaan.

Het is zeker aan te bevelen om een bezoek van meerdere dagen te doen en dan in de avond nog een mooie stadswandeling of fietstour te doen.

Even lekker eten bij een van de vele restaurantjes maakt je avond perfect.

Oneindige schoonheid

Boven noemde ik de 5 meest bezochte toeristische attracties, maar er is in Wenen nog veel meer te zien en te beleven. Zo is er een prachtige oude bibliotheek, de rozentuin, ontelbare musea en nog heel veel meer mooie architectuur.

De stad is licht en voelt fijn. Overal vind je watertappunten met vernevelaars, waar je even onderdoor kunt lopen op een warme zomerdag.

Eten & Drinken

Eerlijk gezegd hebben we ons niet veel verdiept in de Weense keuken. Voor mij stond als een paal boven water dat ik een goede Wiener schnitzel wilde eten.

Ik heb gezocht op beste restaurant voor schnitzels in Wenen en vond Figlmueller. Bij dit restaurant moet je goed timen, want er kan een flinke rij voor de deur staan. Wij zijn rond half 1 gegaan en toen stonden er 2 mensen te wachten. Het allerbeste is natuurlijk even reserveren, als je weet hoe laat je gaat arriveren.

Voor 18 euro heb je een Wiener schnitzel volgens origineel recept uit 1905. Toen we 3 schnitzels bestelden, adviseerde de ober om het bij 2 te houden, want ze zijn groot. Ik was blij met zijn advies, want we rolden tonnetje rond het restaurant weer uit.

Koffie

Voor een kofffietje wilde ik graag naar Demel, maar daar stond dus wel een lange rij voor de deur.

Demel schijnt 7 etages met snoepgoed, baksels en chocolade te hebben. Het was de plek waar Sissy haar chocolade haalde.

Een kopje koffie met een stukje gebak is er wel heel prijzig. Een gewone koffie kost 6 euro en een stukje taart is € 7,50

 

Figlmueller Vienna

Vind je dit een leuk artikel? Pin het!

Meer reisverslagen

Meer reisverslagen vind je hier en als je verhalen wilt lezen dan kun je terecht op onze blog.

Pin It on Pinterest

Share This