Het is nog donker buiten. Ik hoor het geluid van de vuilniswagen en kijk hoe laat het is. Tien over 6 zegt mijn telefoon. Ik ga even plassen en voel hoe koud het is. Snel kruip ik terug in ons warme bed en dat voelt zo lekker. Het doet me denken aan de tijd dat ik nog op een kantoor werkte en ik er iedere weekdag voor dag en dauw uit moest. In de zomer vond ik dat heerlijk, maar in de winter was dat altijd een dingetje. Het was dan koud en donker en wakker worden met de wekker, vond ik zelden een goed idee. Ik sleepte mezelf dan naar de badkamer om mezelf wakker te douchen. En soms vergat ik dat het weekend was en dan kwam ik daar tijdens de ochtendplas achter. Dat was feest, want dan kon ik nog even lekker terug kruipen in bed. En zo voelde het ook vanmorgen. Heerlijk, zeker ook omdat we niet van plan zijn om die Spartaanse ochtendrituelen ooit nog te gaan herhalen.

Een paar weken geleden stuurde iemand mij het boek “Busting loose from the money game” van Robert Scheinfeld. In dit boek stelt hij dat het leven een film is waarin jij niet alleen de hoofdrol speelt, maar waarvan je ook de regisseur bent. Het idee is dat je volledig vergeet wie je bent en wat je kunt, om zo het leven in onmacht en tekorten te ervaren. Dat is dan level 1 van het spel. Vervolgens is er level 2 waarin je wel degelijk weet wie je bent en dan ga je leven vanuit vertrouwen. Als je weet dat het een spel is of een film, dan weet je ook dat iedereen om je heen onderdeel is van die film. Het zijn allemaal acteurs die jouw film mede mogelijk maken. Stel nou dat dit waar is. Stel dat alles en iedereen onderdeel is van jouw spel en dat het enige doel is om jou te laten ervaren wie je bent. Wat doet er dan werkelijk toe in het leven?

Zelf bedacht ik dat als dit waar is, dat er dan niemand is om te helpen. En als er niemand is om te helpen, dan is er ook niets om te doen waar ik zelf niet gelukkig van wordt en dus hoef ik dat niet te doen. Nu ben ik toevallig een tijdje aan het experimenteren met deze gedachte en daardoor kon ik de shift maken naar leven in vertrouwen. En die verandering zorgt voor hele interessante dingen op ons pad. Van alle kanten komen er mogelijkheden, nieuwe leuke dingen die we kunnen doen, maar ook een belastingvoordeel dat we niet zagen aankomen, waardoor we weer extra financiƫle ruimte hebben. Of het nu waar is of niet wat Robert Scheinfeld zegt, dat leven in vertrouwen (wat overigens ook de basis is van NLP) dat werkt lekker en zorgt ervoor dat wij nog heel veel koude ochtenden lekker terug kunnen kruipen in ons warme bedje.

Pin It on Pinterest

Share This