Wat een weer he?

Vorige week was het loeiheet in Nederland lazen we. Temperaturen tot 40 graden. Het weer was het gesprek van de dag. Ted en ik keken elkaar aan en we realiseerden ons dat we op het heetst van de zomer op een heuvel in Portugal zitten. En het grappige is dat het hier helemaal niet zo heet is als normaal. Op de een of andere manier hebben we precies het weer wat we nu nodig hebben.

Druk druk druk

We hebben in ons hoofd om het hele winterseizoen in de bergen door te brengen en dat betekent nu extra werk aannemen en sparen. Wintersport is niet goedkoop, dus we moeten aan de bak. Vakantie vieren in Portugal in hoogseizoen is wat ons betreft geen goed idee. Momenteel heb je een vergrootglas nodig om een stukje beschikbaar strand te vinden en met de Portugese zon is dat nog gevaarlijk ook. Voor je het weet veroorzaak je ergens een brandje. Dus ook hier doen wij het weer anders en als iedereen vakantie heeft, werken wij zoveel we kunnen. Wel aan de rand van het zwembad, dat dan weer wel. Tess kan dan lekker spelen met andere kinderen. Die is trouwens door al dat spelen in het zwembad, zo bruin dat ze helemaal matcht met haar Spaanse en Portugese leeftijdsgenootjes. Het enige dat opvalt is haar haar, dat inmiddels spierwit is.

Maar even terug naar het weer

Het is hier dus relatief koel voor de tijd van het jaar. Gemiddeld hebben we overdag 25 graden met continu een beetje wind. Zonnetje erbij en zo nu en dan wat wolken en in de nacht koelt het af naar 16 graden, wat werkelijk heerlijk is om lekker te slapen. 

Van opwarming van de aarde lijkt momenteel geen sprake, het is meer dat het weer is omgedraaid. Jullie zitten daar in Portugal en wij zitten op de camping in Nederland. Kijk, dat is dus weer zo een fantastisch cadeau van het universum, waar ik zelf niet aan had kunnen denken. Dit is echt fantastisch werk-weer.

En voor Nederland is het ook leuk, want niemand kan nu meer zeggen dat het niet warm is geweest deze zomer, toch? En iedereen heeft weer even de mogelijkheid gehad om oud-Hollands te klagen over het weer. Dat hoort gewoon zo. Als je in Nederland woont dan moet je af en toe ff kunnen zeiken over het weer. 

Wintersport

En wij gaan dan in de winter naar de bergen. De meeste camperaars gaan dan weer overwinteren in Spanje en Portugal en wij zwaaien dan vanaf de andere kant van de weg naar ze. Eerst een bezoekje aan Nederland, camper laten keuren en dan de bergen in. We weten nog niet welke bergen, hangt een beetje af van het aanbod van appartementen voor een heel seizoen. Want wintersporten doen we niet vanuit de camper. Dat is gedoe met natte kleding en heen en weer rijden om gas te halen onderaan de berg.

We zijn dus op zoek naar een leuk knus appartement in een kindvriendelijk wintersportgebied. Als je iemand kent met een appartement of als je een leuk idee hebt, waar we zouden kunnen kijken, laat dan een berichtje voor ons achter. We zijn bijvoorbeeld heel nieuwsgierig naar Italië of Oostenrijk. Ideeën over andere gebieden zijn ook van harte welkom.

Wat een absolute must is, is WiFi of bereik met Vodafone. We gaan natuurlijk tijdens ons verblijf in de sneeuw uitgebreid posten en ook werken. Verder is het handig als er een wasmachine (in de buurt van het appartement) is en tenminste 1 slaapkamer. Meer slaapkamers is leuk, want dan kan er ook nog eens iemand komen logeren 😀

 

Laat je hieronder een reactie voor ons achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This