Lente in de bergen

Het was mijn grote droom om eens een heel seizoen in een wintersportgebied te verblijven. Het leek me zo mooi om de eerste sneeuwvlokken te zien vallen en aan het einde van het seizoen de winter te zien plaats maken voor de lente.

De eerste sneeuwvlokken hebben we gemist, er was al een meter gevallen toen wij aankwamen in Saint Sorlin d’Arves in december van 2019. We arriveerden een week voor het wintersportgebied zou openen.

Het dorp was nog grotendeels uitgestorven en de winkels waren gesloten. Er stond een nieuw appartementencomplex in de steigers en wij waren ervan overtuigd dat die niet af zou komen voor het seizoen zou openen. We hadden het mis, een week later was het af. Ware magie!

Creatiekracht

Mijn droom heb ik jarenlang in mijn hoofd gehad en ik heb het regelmatig gevisualiseerd hoe het zou zijn om in de winter in de bergen te wonen.

En nu we er zijn, realiseer ik me dat ik heel goed kan creƫren. Iedere ochtend als ik uit het raam kijk, zie ik dat de sneeuw een beetje verder is weggesmolten. De vogels vliegen af en aan en de bomen staan vol in de knop. Het wordt hier heel langzaam lente en dus kan ik er heel lang van genieten.

Als de Corona lockdown niet had plaatsgevonden, zouden we al lang en breed aan zee zijn en had ik dit allemaal gemist. De natuur die zo een mooie metamorfose ondergaat. Overal in de bergen lopen waterstroompjes en dat is ook het enige dat je hoort. Water stromen en vogels. Geluiden die je onmiddellijk in rust brengen.

Aanpassen

Ons normaal is momenteel niet mogelijk in de wereld. Rondreizen is er even niet bij met gesloten grenzen, dus wij zijn gezegend dat we juist nu hadden besloten om een seizoen in een appartement in een wintersportgebied te gaan zitten. En we boffen ook dat er verder bijna niemand is en het appartement waar we in zitten kunnen we nog even blijven.

De natuur laat ook zo mooi zien hoe het zich aanpast aan veranderde omstandigheden. Er zijn hier bijvoorbeeld weer wolven gespot, die men jaren niet meer gezien heeft.

Bewustwording

Het is voor ons ook een tijd van bezinning en bewustwording. Doordat heel veel momenteel niet meer kan, word je je bewust van je eigen patronen.

Zo heb ik ontdekt dat mijn dagen die ik start zonder plan, dagen worden waarin ik geleefd word. Start ik met een intentie voor de dag en plak ik daar een routine aan, dan bepaal ik mijn dag. Dus vooraf bedenken wat ik ga doen, helpt mij enorm om de dag zo te laten verlopen als ik dat wil.

En trust me, mijn dagen zijn goed gevuld. Als ik die dagen zonder plan benader ben ik hopeloos verloren. Ik geef zelf scholing aan Tess, heb verschillende klanten die werkk gedaan willen hebben en ik ben mijn bedrijf verder aan het uitbreiden. Daarnaast wil ik in goede gezondheid blijven, dus sport ik regelmatig en werk aan mijn mindset. En dan volg ik ook nog een coachingstraject.

Bij mij is er geen sprake van verveling en ik loop ook niet over, doordat ik mijn dagen plan en als ik merk dat ik teveel heb gedaan, ga ik hier de natuur in. Een stuk wandelen en dan ga ik liggen op een, door de zon opgewarmde steen en luister ik naar de waterval ernaast.

Ik kijk naar de boomtoppen waar langzaam weer blaadjes aan verschijnen en geniet van de zon op mijn gezicht.

Ik ben gegroeid

En dan realiseer ik me hoeveel ik gegroeid ben de afgelopen jaren. Als dit 5 jaar terug was gebeurd, had ik nu compleet in de stress geleefd. Angstig voor alle mogelijke scenario’s.

En natuurlijk ben ik niet enthousiast over de dingen die spelen en de onderwerpen waarover gesproken wordt door de hoge dames en heren, maar ik kies ervoor om me er geen zorgen over te maken.

Ik focus me op dingen waar ik wel iets aan kan doen. Alles wat ik niet in de hand heb, laat ik waar het hoort. Het enige dat ik kan doen is mijn energie goed houden en werken aan de dingen die er nu toe doen.

Ik kies er bewust voor om zo min mogelijk nieuws te volgen. Ik bekijk de ontwikkelingen en laat het dan los. Ik leef in het nu en dat is hier in de bergen waar het lente wordt, op dit moment goed te doen.

Hoe is het leven nu voor jou? Kun jij de rust bewaren of maak je je zorgen?

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This