Ik zag de bui al hangen vanmorgen toen ze wakker werden. Het abces op mijn zij is nu open en ik zorg goed voor de wond. Wat ik irritant vind is dat mijn bedienden denken dat ze er steeds iemand bij moeten halen, als ik iets heb. Ik kan heel goed voor mezelf zorgen en ik heb voldoende levenservaring opgedaan om problemen op te lossen. En toch slepen ze me iedere keer mee naar de dierenarts.

OK toegegeven, die ene keer in Nijeveen was kritiek, maar dat is dan ook de enige keer dat het een goed idee was om naar zo een stinkende praktijk te gaan.

Jullie moeten weten dat ik een oude kat ben. Ik ben al 13 en dat is voor mijn ras een respectabele leeftijd. Mijn bedienden wilden graag op reis en dat vind ik prima. Ik ga graag met ze mee, maar ik ben echt wel een beetje klaar met die dierenartsen.

Wat een aso!

Eerst moet ik in Hongarije of all places worden gevaccineerd en gechipt. Ik heb zolang ik me kan herinneren nog nooit vaccinaties gehad en nu zijn we in het buitenland en dan moet dat ineens allemaal gebeuren. En me even fatsoenlijk in de auto op schoot nemen, vergeet het maar. Stoppen ze me in een kooi in de kofferbak. Nou ze hebben het geweten, want ik heb van ellende die kooi onder geplast.

En ja toen kwam ik in Spanje die gast tegen. Echt een aso joh. Ik zat lekker relaxt onder de camper de boel te verkennen en daar komt ie aanlopen hoor op hoge poten. Of ik even van zijn terrein af wil gaan. Ik kijk hem aan en sis hem toe dat ik op mijn eigen terrein zit of eigenlijk eronder en vraag hem nog vriendelijk om me met rust te laten. Begint hij ineens tegen me te gillen, ik wist niet wat me overkwam joh. Hij was niet meer voor rede vatbaar. Gelukkig kwam zijn bediende aanlopen met een stok om hem onder mijn camper weg te halen. Dat scheelde maar een haar, wat een engerd.

Een paar dagen later of eigenlijk nachten, had ik zin in een nachtelijke wandeling. Ik opende de hor en sprong uit het raam. Dat had ik beter niet kunnen doen, was iets hoger dan ik dacht en ik verstapte me.

Wat denk je? Staat die gast me weer op te wachten. Ja en nu had ik echt een probleem, want het raam was te hoog om weer in te klimmen. Dit keer begon hij gelijk te gillen, dus ik dacht dan gil ik maar terug. Als dat zijn manier van communiceren is. En voor ik het wist vloog hij me aan. Ik schrok er zo van dat ik een scheet liet.

Ik denk dat mijn bedienden wakker zijn geworden van het gegil, want die stonden ineens in hun onderbroek buiten en begonnen zich ermee te bemoeien. Net toen ik aan het winnen was, moesten zij zich er weer mee bemoeien.

Water, serieus?

En dacht je dat dat het ergste was? Nee hoor, ze vonden dat ik even onder de douche moest. Ik had alleen een windje gelaten, kom op zeg. Hoezo helemaal onder de poep? En ja hoor, van die vieze stinkende shampoo op mijn vacht, ik heb er nog ruim een week naar geroken. Arganolie zat erin of zo, gadverdamme!

En toen gingen ze ook nog zalfjes smeren. Godzijdank gingen we niet naar de dierenarts. Ik hoorde ze erover praten, toen ik even lekker lag te slapen. Ik ben niet meer de jongste hè.

Dierenarts

En toen kwam daar toch die dierenarts want ik had een bult. Ik zei nog zo dat ik het zelf wel kon regelen, maar nee het moest en zou. Reistas had ik al gesloopt, dus ze bedachten zelf een reistas. Het werd een tas met een handdoek erin. En dacht je dat we met de taxi gingen? Welnee, op de fiets! Heb je wel eens een kat op de fiets gezien? Nee? Nou dan moet je komen kijken in Spanje, het is tegenwoordig om de zoveel dagen raak!

Ondertussen hebben ze wel een soort reistas gekocht, die ik wel kan waarderen. Ik kan er namelijk mijn kop uitsteken en een beetje aanwijzingen geven in het verkeer.

Vandaag ging zij alleen met me naar de dierenarts. Nou dat is dus echt geen pretje he? Die griet kan niet fietsen joh, doodsangsten heb ik uitgestaan. En bij de dierenarts was het ook geen lolletje. Die gast ging de wond op mijn zij uitspoelen en als je dacht dat het daarmee klaar was, Think again! Donderdag weer terug. Pfff gebed zonder eind.

Ik hou van ze en ze bedoelen het goed hoor, maar ik ben blij als die wond genezen is.

Pin It on Pinterest

Share This