Leven in overvloed

Weet je nog toen ik vertelde over hoe de puzzelstukjes van ons leven steeds weer op hun plek vallen en hoe plannen wijzigen en direct nieuwe mogelijkheden op ons pad komen? Nou, het wordt steeds gekker.

Bucketlist

Ted en ik houden al een tijdje een lijst bij waar we alles opschrijven wat we graag nog willen doen of hebben in ons leven. Vorige week vonden we ergens in een boekje zo een lijst die we een paar jaar geleden hebben gemaakt. Deze lijst hebben we naar alle waarschijnlijkheid alleen gezien toen we hem schreven en daarna niet meer. Je zou zeggen dat zo een lijst weinig impact heeft als je er maar 1 keer naar hebt gekeken.

Wat denk je? Bijna alles op de lijst is werkelijkheid geworden. Hoe bijzonder is dat? Er stond op dat we een camper zouden hebben voor minimaal 4 personen. Check! Er stond op dat we ieder jaar minstens 2 weken op wintersport zouden gaan. Dikke check! Vorig jaar 2 weken, aankomend seizoen volledig! Vrijstelling voor schoolplicht van Tess. Check! Meerdere online inkomensstromen. Check! En zo kan ik nog wel even doorgaan.

We keken elkaar aan en er verscheen een grote glimlach rond onze monden.

En het gaat door…

Er stond ook op dat we wilden leven in overvloed en met dat we erover nadachten, realiseerden we ons dat dat zo was. Hoewel we niet altijd dat gevoel hebben, omdat we best nog zuinig aan hebben te doen, leven we wel in overvloed. We mogen voor niets op de camping staan, er is zon in overvloed, we kunnen zwemmen wanneer we willen. Tegenwoordig hebben we een douchegebouwtje voor onszelf waar we kunnen genieten van een overvloed aan warm douchewater. Er is hier zoveel keus aan gezond en voedzaam eten, dat ook dat in overvloed aanwezig is. Er is hier ook een overvloed aan leuke mensen en we worden regelmatig uitgenodigd voor een etentje of een drankje.

Specifiek zijn

In de businesstrainingen die we hebben gevolgd ging het ook regelmatig over de wet van de aantrekkingskracht en er werd altijd verteld dat je heel specifiek moest zijn in wat je wilde. Je moest het universum zien als een soort postorderbedrijf waaraan je duidelijk moet aangeven wat je precies wilt hebben. Die gedachte hebben we snel weer los gelaten toen we leerden dat je dingen niet altijd komen zoals je zelf had bedacht. Zo leerden we bijvoorbeeld dat het noodzakelijk was om het universum ook ruimte te laten voor de invulling van je dromen, omdat je zelf niet altijd kunt zien hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn.

En dat hebben we gemerkt haha. Nadat we weer meer begonnen te praten over overvloed en hoe wij dat zien, begon het universum een lolletje met ons te maken. 

Een tijdje terug schreef ik over dat ik graag een Fiatje 500 tot mijn beschikking zou willen hebben. En later toen bleek dat we nog een paar weken in Portugal zouden zijn, kregen we de wens om nog wat leuke plekken te bezoeken, alleen in het hoogseizoen is dat iets uitdagender met een grote camper.

En jij vroeg je natuurlijk al af, wat de deal was met die VW T1 bovenaan deze post? Nou dat is dus het lolletje van het universum: die is van onze buurman hier op de camping en dat ding moet rijden als hij er niet is. Laat dat nou de komende 3 weken zijn en laten wij nou eens de uitverkorenen zijn om erin te rijden. Hoe gaaf is dat? Wij zoeken dus een manier om binnen budget vervoer te vinden om nog wat mooie plekken te bezoeken hier in Portugal omdat we niet weten wanneer we er weer zullen zijn en BAM: het universum plant een VW T1 op ons pad, waar we dus ook nog in kunnen overnachten 😀

De buurman hield ook grote schoonmaak in zijn keuken (vrij grote keuken, hij heeft een dubbeldekker bus als camper). Toen we  wakker werden, stond er een berg boodschappen voor 3 weken voor de deur. Hoe bedoel je overvloed……

Ik ben zo nieuwsgierig wat er gebeurt als we specifieker zijn, want eerlijk is eerlijk: dit had ik inderdaad zelf niet kunnen bedenken.

Heb jij ook van dit soort wonderlijke ervaringen? Laat het me hieronder weten.

 

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor ons achter?

2 Reacties

 1. Justine

  Ja, ik heb veel gecreëerd op die manier: aks kind droomde ik van een klein knus huisje met luikjes om in te wonen, twintig jaar later kreeg ik dat huisje en woon er nog steeds! Ik droomde van een gezin, een partner een verschil maken, het is allemaal waarheid geworden.

  Antwoord
  • linda

   Dank je wel voor je superleuke reactie Justine en dank je wel voor het delen van onze blogpost! En mooi om te lezen dat je manifestaties ook daadwerkelijk gecreëerd worden 😀

   Hartegroet,
   Linda

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This