Wereldvrienden

Het is alweer een paar dagen geleden dat we het door ons geliefde Portugal hebben verlaten. We zijn alweer bijna bij de Franse grens en ik realiseer me dat ik Portugal en Spanje ga missen.

Het gaat even duren voordat we hier weer terug zullen keren, we hebben gewoonweg teveel dingen die we willen doen en nog zoveel mooie plekken in Europa die we willen ontdekken. Hoe en wat weten we nog niet precies.

Bucketlist

Ted heeft het over Denemarken deze zomer en voor mij lonken Italië en Griekenland. Geen idee nog dus.

Wat we wel weten is dat we nu eerst naar Nederland onderweg zijn. We hebben wat dingen te regelen en kijken er vooral naar uit om onze geliefden aldaar weer te zien.

Daarna is het tijd voor een langdurig avontuur in de sneeuw. Onze Duuk blijft dan in Nederland en wij gaan 4 maanden in een appartement aan de piste van het knusse Saint Sorlin d’Arves. We hebben er allemaal veel zin in.

Passie

Terwijl de tegenliggers langs mijn raam zoeven, voel ik toch wat weemoed. Ik kijk naar de natuur van Spanje die weer herfstkleuren aanneemt. Toepasselijk voor afscheid vind ik.

Ik ben van de Spanjaarden gaan houden. Ze zijn luidruchtig en maken overal een feest van. Ze doen dingen met passie en dat vind ik tof. We hebben er ondertussen veel ontmoet in Spanje en in Portugal en wat me opvalt is dat ze leven het leven intens.

Dat vind ik mooi en dat zijn ook de mensen die we nu voor een langere periode achterlaten in Portugal. Mensen die gekozen hebben voor een ander leven. Mensen waarvoor de 9-5 niet meer genoeg was. Mensen die intuïtief aanvoelden dat er meer in het leven is dan huisje-boompje-beestje en een drukke baan.

De grote vriend van Tess

Zo is er Richard die zich jarenlang een slag in de rondte heeft gewerkt als Sales Director van een groot internetbedrijf.

Nu woont hij in een klein eenvoudig campertje en maakt hij er een sport van om zo zelfvoorzienend mogelijk te leven.

Hij leeft volledig in het nu en volgens mij is dat ook de reden dat Tess zo gek op hem is. ’s Morgens als Tess had ontbeten, fietste ze naar Richard om even te kletsen en knuffelen met zijn hond Pepper.

Gewoon doen

En dan is er natuurlijk Mikki die haar ‘Place to stay’ heeft ontwikkeld. Als ik iets van Mikki heb geleerd, dan is het wel: gewoon doen!

Ik mocht de eerste bladzijden van haar boek proeflezen en daar staat een verhaal in over dat ze ad hoc besluit om naar Amerika te gaan. En besloten is besloten, want ze heeft op dat moment geen geld en geen paspoort. Binnen een dag heeft ze een paspoort en het lukt haar ook zichzelf te onderhouden in Amerika zolang ze is gebleven. Er is geen twijfel in haar of het gaat lukken, ze gaat er gewoon voor en ziet wel.

En die mentaliteit heeft ze nog steeds. Zodra er een obstakel op haar pad komt, bekijkt ze het aandachtig en verzint vervolgens een manier om erom heen te stappen.

Zo ook met haar camperplaats, die ze in de vorm zoals ze bedacht had niet kan verder bouwen. Wat wel een mogelijkheid is, is een hotel te bouwen. En ja hoor, Mikki gaat aan de slag met een architect om het uit te werken.

Ze doet het gewoon en ik bewonder haar daarvoor.

Allemaal mooie mensen

En zo zijn er nog meer prachtige mensen die we gaan missen, zoals Ron & Joanna, Eric & zijn prachtige gezin, Mark & Teresa, Ross & Emily, Patrick & Pascal, Jacky & Veronica, Daliana & Alex, Peter en Jean Dénis met zijn knalgele T2 waar we ondertussen heel wat ritjes mee gemaakt hebben.

Voor ons is dit het enige nadeel van onze leefstijl: het weer voor langere tijd afscheid nemen van mensen waar we van zijn gaan houden.

Verder zijn we zo verliefd geworden op onze leefstijl, dat we niet meer anders zouden willen. Sterker nog, we realiseren ons dat we heel oud moeten worden om nog alles te gaan beleven wat we voor ogen hebben 😀

Voor nu voorlopig geen zon, zee en strand voor ons. Een lange knusse herfst in Nederland, gevolgd door een lange winter met hopelijk veel sneeuw in les Sybelles.

Wat staat er nog op jouw bucketlist? Wil je het hieronder met me delen?

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor ons achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This