Het is nog maar kort geleden dat ik de laatste tia had en toch voelt het als een eeuwigheid geleden. Steeds als ik denk dat ik er ben, krijg ik een terugval en dat is behoorlijk irritant als je een bedrijf aan het opbouwen bent. Ik vind het niet makkelijk om in te schatten wat ik wel en niet kan en daarmee doe ik eigenlijk standaard te veel. Met als gevolg dat ik een dag op bed mag om bij te tanken.

Wat ik daarvan leer is dat mijn deadlines uitsluitend afspraken met mezelf zijn en dat er dus niemand is waar ik verantwoording aan af hoef te leggen. Vroeger was ik niet zo een aardige werkgever voor mezelf, inmiddels heb ik geleerd om los te laten en dat komt met hele mooie dingen.

Zoals een prachtige tuin hier in Portugal waar ik samen met Tess in mag spelen. Iedere ochtend kijken we samen de plantjes na en geven ze water waar nodig. We snoeien de verwaarloosde varianten en schudden de bedden op van de kruidentuintjes. De aardbeienplantjes hebben we verzorgd en we zien ze opleven en dagelijks dragen we allebei 2 handen slakken naar een plekje ver weg van de moestuin. Dat laatste lijkt te werken, want vanmorgen vonden we alleen een dikke naaktslak tussen de sla.

Toen we nog in Nederland woonde en nog niet bezig waren met onze reis, droomden we van een kleine boerderij. Je weet wel zo een idyllisch kneuterig huisje met een moestuintje, een paar kippen en alpaca’s. Vooral het idee van de alpaca’s maakte me blij. Uiteindelijk hebben we die droom helemaal losgelaten en kwamen er andere plannen, zoals onze reis.

Ik ben gefocust op mijn dromen, zoals samen zijn met mijn gezin, rondhangen aan zee en een moestuin opzetten die groter is dan ik ooit had durven dromen. Mijn favoriete vruchten in groeien er, zoals mango’s, goji’s, moerbeien en avocado’s. En wat denk je? In juni komen er 2 alpaca’s! Toen ik dat hoorde, wist ik zeker dat de wet van de aantrekkingskracht bestaat. Alleen op een andere manier dan ik al die jaren had begrepen. De truc is volgens mij: focussen op je wensen en ze dan loslaten in vol vertrouwen dat het goed komt. Ze komen als je er niet meer mee bezig bent. Het universum kent vreemde wegen en ik vind het steeds leuker om ze te ontdekken.

Pin It on Pinterest

Share This