Gisteren was de laatste dag van de Defi en een heel pittige voor de deelnemers, want er waren maar liefst 3 races. Daarnaast was het heel koud en als ik zeg heel koud dan bedoel ik ook echt heel koud. En de wind was hard. De eerste race was gepland voor de ochtend en dat betekende dat Ted al om 8 uur acte de présence moest geven bij de bijeenkomst voor de surfers.

Tess en ik bleven nog even lekker in bed, want het weer nodigde niet uit om mee te gaan. Bovendien konden we de start van de race toch niet zien vanaf het strand. Toen Tess en ik uiteindelijk uit bed kwamen, stond de parkeerplaats nagenoeg volledig onder water en dat was het moment waarop ik me realiseerde dat Ted en ik geen kaplaarzen hebben. Dat werd in de kou op blote voeten dingen regelen voor vertrek.

Ted had de eerste race deels gevaren en vond het genoeg. Dit keer was hij wel met een goed gevoel van het water gekomen, dus dat was dan ook een goede afsluiter van het Defi festijn.

Op naar de zon dus, want in Gruissan blijft het nog een aantal dagen koud en nat. We krijgen het al aardig onder de knie dat verplaatsen. Dingen hebben in de camper een vaste plek, waardoor opruimen makkelijk is. De enige obstakels bij eerder vertrek dan gepland zijn boodschappen. Met name groente en fruit, die ik altijd in grote hoeveelheden in huis heb. En ook daar heb ik een oplossing voor gevonden. Wasbakken zijn perfecte plekken om groente en fruit in te vervoeren. En laten we er daar nou eens 2 van aan boord hebben.

De verplaatsing van gisteren was geen succes. We waren aan de late kant vertrokken en de camperplaatsen waar we hadden willen staan waren vol. Uiteindelijk kwamen we rond half 8 in de avond aan bij een camperplaats waar nog wel plek was. Een heel saaie plek, maar goed genoeg om even wat warms te eten en te bepalen hoe we de route gaan vervolgen. We rijden nog even een stukje op met Guido en Sabrina, die naar Italië gaan. En wij willen er ook heel graag heen en die wens is groter geworden, omdat we daar onze vrienden uit Giethoorn eind mei weer kunnen zien. Hoe tof is dat?

Alleen het is nog niet heel warm in de gebieden waar we heen willen, dus we doen het extra slow. We rijden langs de Franse Riviera en daar zijn heel veel mooie plekken waar we kunnen verblijven. De eerste stop wordt in het plaatsje L’Almanarre in Hyeres. Een goede surfplek naar het schijnt en ook een heerlijke plek om te zijn voor mensen die niet surfen of dat nog willen leren 😉

We rijden naar een camping waar ze ook wasmachines hebben. Een wasje draaien na bijna 2 weken onderweg en aan het strand staan. Tess vind het enig om met haar kleren de zee in te rennen, dus dat kostte wel wat kleding. En toch hebben we nog best veel schoon, dus we zouden nog verder kunnen minimaliseren denk ik.

Als het goed is schijnt de zon in Hyeres en wordt morgen de temperatuur ook weer wat aangenamer. Let’s find out.

Pin It on Pinterest

Share This