Eindelijk sneeuw

 

Ik weet niet of jij de afgelopen weken de sneeuwhoogtes hebt bijgehouden in de verschillende Europese wintersportgebieden, maar het was een beetje karig allemaal. Vrienden van een vriend, zijn zelfs uitgeweken naar Val Thorens omdat in Oostenrijk alleen maar witte strepen lagen en verder niets.

Hier in Les Sybelles was het ook karig de laatste weken. We hebben in plaats van sneeuw veel regen gehad en dan verdwijnt het wintertafereel rap. Ik denk dat veel mensen die een wintersportvakantie geboekt hadden voor de voorjaarsvakantie ‘m wel even hebben zitten knijpen.

Vanmorgen begon het dan toch eindelijk te sneeuwen en iedereen is happy, want dat betekent weer betere sneeuw en dat is hard nodig. Toen we vanmorgen een rondje gingen, was de onderlaag knijterhard. Het verse laagje maakte een hoop goed.

Net genoeg

Ons verblijf in de bergen staat voor mij symbool voor de fase van ons leven waar we nu inzitten. Neem de hoeveelheid sneeuw: het is net genoeg. We kunnen iedere dag snowboarden en skien, fantastisch. Dat wat we het allerliefst doen: door verse sneeuw boarden, dat lukt al weken niet.

Begrijp me niet verkeerd hè, ik ben super dankbaar voor ons leven en dat wij dit kunnen doen. En een beetje sneeuw is beter dan geen sneeuw, hoewel sommige mensen in Nederland daar anders over denken.

In mijn wereld is iedere sneeuwvlok er een en daar ben ik dankbaar voor. En zo is het ook met inkomen. Ik ben dankbaar voor iedere euro die er binnenkomt en dat is tot nu toe steeds net genoeg geweest.

En als ik heel eerlijk ben, wil ik wel wat meer en daar ben ik mee bezig. Ik werk aan mijn mindset, want ik weet dat er een verschil is tussen de manier waarop rijke en arme mensen denken. Dat wordt mooi uitgelegd in het boek “Rijke pa, arme pa” bijvoorbeeld. Ik kom uit een arm gezin, dus wellicht dat daar een patroon is ontstaan.

Ik ben ermee bezig, niet omdat ik ontevreden ben, maar omdat ik gewoon meer wil kunnen doen, ook voor anderen. Het grappig is dat er bij ons een soort onzichtbaar plafond is ontstaan. We hebben altijd net genoeg en ik wil wel eens ervaren hoe het is om in financiële overvloed te leven.

Onbewuste patronen

Er is een patroon gebaseerd op een overtuiging die ergens diep van binnen geworteld zit. Met wat simpele oefeningen kun je daar iets in veranderen, de kunst is alleen de juiste oefeningen vinden. Daar heb ik best lang over gedaan.

Een oefening die werkt is een intentie zetten voor de dag, vlak voordat je opstaat. In mijn geval duurt dat altijd heel lang, want steeds als ik met de oefening begin, val ik opnieuw in slaap. Ik heb er daarom maar voor gekozen, om eerst op te staan en dan de oefening te doen. Dat gaat een stuk sneller.

Ik moet zeggen dat er leuke dingen zijn gebeurd met die intentie zetten. Zo heb ik een aantal dagen de intentie gezet om nieuwe klanten te krijgen en plop daar kwamen ze. Dat werkt dus heel goed.

Op een goed moment realiseerde ik me dat ik een klant had waar niet zoveel werk meer van kwam en ik zette weer de intentie voor 2 nieuwe klanten. Wat denk je? Werk van 2 nieuwe klanten van hem, schoof hij door naar mij.

En zo leerde ik heel specifiek te zijn in het aangeven van wat ik wil. En dat pas ik ook verderop toe in mijn leven. Toch ben ik gaan geloven dat we in ons leven niet altijd krijgen wat we willen, wel wat we nodig hebben.

Regisseur van je eigen leven

Zo heb ik door heel drukke skipistes heel goed leren sturen en gisteren leerde ik door een aantal ’toevalligheden’ per ongeluk springen. Ik maakte tot 2 keer toe een onvrijwillige sprong en kwam warempel goed neer zonder te vallen haha.

En zo gaat het in het leven ook toch? Er gebeuren van die dingen waar je niet op zit te wachten, waar dan vaak een verborgen cadeau in zit. Zo is onze peetdochter zich door ziekte gaan verdiepen in hoe het brein werkt.

Zij heeft tegen alle verwachtingen in al zoveel resultaat geboekt in haar herstel, dat de artsen versteld staan. Ze luisterde niet naar de angsten en voorspellingen van anderen. Ze vertrouwde volledig op de capaciteiten van haar lichaam en haar eigen brein. Fantastisch! Heb je enig idee wat je kunt bereiken in je leven, als je op 18 jarige leeftijd al leert hoe je de regisseur kunt worden van je eigen leven?

Ik ben supertrots op haar.

Pistes als leerschool

De pistes zijn mijn leerschool geworden. Ik leer loslaten en vertrouwen. Zo val ik tegenwoordig nog maar zelden uit liften. Ging ik in het begin nog helemaal links of rechts zitten, deze week zit ik meestal in het midden, vanwege de drukte. En het gaat supergoed.

Vol vertrouwen stap ik in en uit de liften. Zelfs de bizarre sleepliften die ze hier hebben. Er zitten exemplaren tussen, waar je gelanceerd wordt. Al je dan niet goed op je bord staat, dan ga je onvoorstelbaar op je gezicht.

Ik sta en heb vertrouwen. En hoe meer vertrouwen, hoe lekkerder het gaat. En loslaten is ook key. Gisteren waren we in een ander dorp. We gingen wat drinken en ik moest plassen.

In het toilet kwam ik tot de ontdekking dat mijn jas niet meer waterdicht was. Mijn hele rug was doorweekt. Ik had het al zo koud gehad. Toen ik naar Ted liep om het te vertellen, wees hij op een winkelhaak aan de voorkant.

Loslaten maakt je handen vrij voor iets nieuws

Alle signalen dus dat het tijd was voor een nieuwe jas. Mocht ook wel na 12 jaar. Dit was mijn allereerste skijas.

Ted wees een jas aan en dat is hem geworden. In de kleur waarin ik eerder al een jas had gezien, die niet meer in mijn maat was.

Deze paste perfect en warm dat die is. Ik heb de rest van de dag kunnen snowboarden met natte shirts onder mijn nieuwe jas.

De oude jas heb ik direct weggegooid en toen gebeurde er iets raars. Ik begon heel anders te snowboarden. Veel relaxter en met veel meer plezier dan ooit te voren. Het was net of ik al mijn oude patronen had weggegooid met mijn oude jas.

Vaak durven we niet los te laten, omdat we niet weten wat het nieuwe brengt. Daarom is het ook zo belangrijk om nieuwe dingen veel te herhalen, zodat het een gewoonte wordt. Als je dan eindelijk je oude patronen los laat, kun je weer nieuwe dingen oppakken.

Ik ging hier naartoe voor de fun en kreeg er een hele lading wijze lessen bij. En ik ben er nog lang niet en dat is niet erg. Nu ik het spel begin te begrijpen, vind ik het steeds leuker worden.

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor ons achter?

2 Reacties

 1. Trieneke Evers

  Wij zitten deze week in chatel heerlijk weer hier
  Helaas zaterdag weer terug naar alle gewone dingen 😏

  Antwoord
  • linda

   Wat heerlijk! Ik hoop dat jullie het leuk hebben gehad!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This