Van de Noordkust in Spanje zijn we inmiddels aanbeland aan de Westkust van Portugal. Een paar dagen terug zei ik nog dat we de Westkust van Portugal nog wat saai vonden. Dat is hard aan het veranderen kan ik je vertellen. De laatste plaatsen die we hebben bezocht, waren prachtig en er staan nog een paar mooie plekken op de agenda voordat we weer neerstrijken in de Algarve.

Na wat eenzame mooie details in een wat rommelige setting, kwamen we op mooiere plekken aan de Westkust van Portugal. Vooral de stranden zijn mooi. Parelwitte stranden met azuurblauwe zee tussen de woeste rotspartijen. Wat hogere golven, waar golfsurfers maar al te graag in spelen. En niet te vergeten de prachtige zonsondergangen, waar ik zo graag foto’s van neem.

Op dit moment staan we weer bij zo een prachtig strand, met de neus van de camper richting de zee. In de ochtend werk ik altijd in de cabine en heb ik dit soort vergezichten als uitzicht. Dat werkt inspirerend kan ik je vertellen en soms vraag ik me af wat het zou kosten om een kantoorgebouw te hebben met deze uitzichten. Dan ben ik toch gezegend met een mobiel kantoor, waarmee ik dit soort views gratis en voor niets heb, toch?

Praia da Concha

Gisteren kwamen we hier aan. Ted en Tess gingen vast naar buiten en ik pakte nog even wat spulletjes bij elkaar. Ik kreeg een telefoontje van Ted. Ik moest snel naar buiten komen want er waren dolfijnen voor de kust. Snel vloog ik naar buiten met camera. Natuurlijk lukte het niet om ze te fotograferen, maar wat is dat mooi. Overal in het water zagen we ze steeds even omhoog komen. Ik had nog nooit dolfijnen in het wild zien zwemmen en het stond al zo lang op mijn verlanglijstje. We hebben met z’n drietjes lang op de rots zitten kijken naar dit prachtige spektakel. Wat een schoonheid en wat een serene rust stralen deze dieren uit. En wat een cadeau.

Vandaag reizen we verder en gaan we naar Sintra en Cascais. Veelbelovende prachtige plaatsen aan de Westkust. Hoezo saai Linda? Prachtige natuur waaronder ruige kustlijn, prachtige bossen, dolfijnen, bijzondere vogels en prachtige gebouwen zoals alleen Portugal ze maakt. Werkelijk dol fijn 😀

Pin It on Pinterest

Share This