Dit is geen feestje

Toen we de plannen maakten om een heel seizoen in een wintersportgebied te verblijven, hadden we niet kunnen bedenken dat we er langer zouden zitten dan gepland. Ik moet toegeven dat ik het goed had gemanifesteerd, want ik wilde heel graag de transformatie van de winter in de lente zien.

Dat heb ik in volle glorie kunnen ervaren en het heeft ervoor gezorgd dat ik de bergen ook in de lente prachtig vind. De vele watervallen die de smeltende sneeuw afvoeren, de diversiteit aan bloemen en planten en de vele vogels, insecten en andere dieren  zijn prachtig.

Qua uiterlijk zijn de bergen geen dag hetzelfde en dat vond ik magisch. Van de Corona merkten we weinig, behalve dat we ons aan strenge regels moesten houden.

Maar technisch gezien zag je er niet veel van en de mensen in de bergen waren doorgaans ook niet zo benauwd (letterlijk en figuurlijk). We hebben eindeloos door de natuur gewandeld en daar kwamen we af en toe iemand tegen.

Wat een ramp

Eind mei zijn we naar Nederland gereden en dat was het moment waar voor ons de confrontatie met Corona pas echt begon. De wegrestaurants waren nog gesloten en veel tankstations mocht je alleen binnen met een mondkapje. De toiletten in Frankrijk waren nog nooit zo schoon. Er liep permanent iemand in een ruimtepak de toiletten schoon te maken.

De sfeer van reizen was weg, het was net of we in een film zaten, waar net een grote ramp had plaatsgevonden en dat is natuurlijk ook zo volgens de overheden.

Er zijn mensen in onze omgeving die redenen hebben om bang te zijn voor het virus en dat snap ik. Zij kunnen de inschatting maar 1 keer verkeerd doen, vanwege hun gestel, zoals een van mijn vriendinnen die op 7 juni 50 werd. Deze dag had ik graag uitbundig met haar gevierd, samen met alle anderen die van haar houden, want dat zij er nog steeds is, is een wonder op zich. Maar helaas kon dat feestje er niet zijn.

Intelligent virus

Toch begrijpen steeds minder mensen hoe het zit, want de maatregelen die er bedacht worden, slaan helemaal nergens op. De horeca ondernemer moet allerlei dingen bedenken om mensen uit elkaar te houden, als ook de winkeliers. Maar in het vliegtuig kunnen we gewoon op elkaar gepakt gaan zitten.

Als je het openbaar vervoer neemt, moet je een mondkapje op dat niet werkt, omdat de werkende kapjes voor zorgpersoneel zijn. De buschauffeur hoeft geen mondkapje op.

Binnen en buiten moet iedereen anderhalve meter afstand houden van elkaar. Voor kinderen op school geldt deze reden niet en zo zijn er nog heel veel gekke dingen.

Gisteren las ik dat Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië al een order hebben gedaan voor een grote hoeveelheid vaccins, zonder dat ze weten of deze werken en of ze veilig zijn. Blijkbaar kunnen we dat wel gebruiken, maar de artsen die een goed werkende behandeling hadden gevonden en daarmee 90% van hun patiênten hadden genezen, moesten onmiddellijk stoppen.

Blijkbaar is dit virus intelligent. Het wist namelijk dat het voor 1 juni niemand in het openbaar vervoer mocht besmetten (geen mondkapjes verplicht) en erna wel. Het kent de leeftijd van mensen en het weet ook dat het niet van kind op kind mag overspringen, om vervolgens bij de kwetsbare mensen te komen.

Nu het aantal Corona gevallen daalt, heeft de Nederlandse regering bedacht dat er een spoedwet moet komen die 1 juli in moet gaan. Wat er in deze wet staat is bizar en gaat in tegen alle mensenrechten. Dit heeft helemaal niets meer te maken met veiligheid.

Ik hoop dat iedereen zijn eigen onderzoek doet en kijkt naar de cijfers en de ernst van de situatie in verhouding met de maatregelen die zijn genomen. Ik vind het knap als je nu nog steeds vertrouwen hebt in de overheid. Ik heb dat niet meer.

Als je claimt dat je vecht voor de gezondheid voor je volk, dan moet je in mijn ogen heel andere dingen doen dan de tent sluiten, mensen hun handen laten ontsmetten en mondkapjes laten dragen.

Waar vind ik de adviezen om het immuunsysteem te versterken? Om je lichaam in opperste staat van gezondheid te brengen? Nergens! Tenminste niet van de overheid. Wel bij gezondheidsdeskundigen. Zelf heb ik ook aan het begin van de crisis een gratis boekje geschreven hoe je je immuunsysteem kunt boosten en dat heeft heel veel mensen op weg geholpen.

En dat is ook wat ik zou willen adviseren. Zorg goed voor jezelf, zodat je je lichaam zo gezond mogelijk houdt en ga niet de hele dag je handen desinfecteren, dat haalt de eerste beschermlaag juist weg. Was dan liever je handen gewoon met water en zeep.

En ik zou zeker even goed de nieuwe wet doornemen en tot je laten doordringen wat het betekent. Dit kan geen nieuw normaal zijn, dit is een bizarre wet die al je vrijheden inperkt. Als je daarmee akkoord gaat, leef je binnenkort niet meer in een democratische samenleving.

Informeer jezelf en laat van je horen. De tijd is nu!

 

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

3 Reacties

 1. Aart van Wijk

  Dag Linda, het heeft inderdaad niets feestelijks. Dat heeft u heel goed verwoord.

  Het is op het ogenblik heel eng. Met een tent kamperen zat er tot een week geleden niet in. Mocht alleen met een caravan met eigen voorzieningen.

  Op een terrasje vertoeven hoorde er ook niet bij en iets in een fysieke winkel kopen leek wel op een verschrikkelijk gevaarlijke expeditie. Inclusief zelf karretjes reinigen, jezelf en nog net niet de gekochte producten.

  Maar gelukkig mogen er wel mensen in een vliegtuig reizen. Lekker dicht op elkaar. Met een mondkapje, net als in de trein.

  ook niet racisten in vergadering bijeen op de Dam mogen van alles.

  Ik heb he gevoel dat de mensheid gepiepeld wordt. En we doen dankzij de bedreiging met torenhoge boetes en strafbladen allemaal mee.

  Deze tijd is ‘eng’ . En dat wordt zo gehouden. Met fijne wetjes en wellicht straks verplichte inentingen.

  We blijven optimistisch en grijnzen ons er doorheen.

  Antwoord
 2. Rein De Preter

  Heel juiste analyse Linda !!

  Antwoord
 3. Gerrit G. PEEK

  Gerrit Peek
  Beste LINDA, DIE WET ER VOOR 1 JULI DOORHEEN JASSEN IN DE EERSTE EN TWEEDE KAMER DAAR GELOVEN DE POLITICI AL ZELF NIET MEER IN. EN MET ONZE GRONDWET IN DE HAND ZAL OOK ELKE RECHTER EN ZEKER DE HOGE RAAD de opstellers ervan naar huis toe sturen om hun huiswerk over te doen. Want anders is er .geen democratie meer en geen grondwet meer nodig

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This