Verliefd op de bergen

Aan het eind van deze maand rijden we naar Nederland, gewapend met brieven waarop staat dat we Nederlands ingezetenen zijn. De auto van mijn schoonvader moet worden gekeurd en daarmee is het moment aangebroken om in deze vreemde tijd toch te gaan reizen. Ik realiseer me dat ik de bergen zal gaan missen.

Wat een uitzicht

Iedere ochtend worden we wakker met uitzicht op de bergen die er inmiddels uitzien alsof ze bekleed zijn met groen fluweel. Het was niet de bedoeling dat we hier zo lang zouden zijn en nu het toch gebeurd is ben ik ook van het zomertafereel in de bergen gaan houden.

Het enige dat je hier hoort zijn de vele watervallen, vogels en krekels. Verder is het helemaal stil, heerlijk.

Prachtige natuur

Je kunt hier eindeloos wandelen en ieder stukje ziet er weer anders uit. Zo kom je tijdens een wandeling regelmatig in stukken bos waarin je het gevoel krijgt dat je in een aflevering van Outlander loopt.

Je ziet een grote verscheidenheid aan insecten en Tess vond gisteren 2 sets parende kikkers. Overal zijn plasjes smeltwater, waar de kikkers naar hartelust kikkerdril in achterlaten.

Overal groeien paardenbloemen. Hele stukken berg zijn geel van de bloemen. Ik kan me nog herinneren dat ik ooit oorlog voerde tegen paardenbloemen in mijn tuin. Nu weet ik dat ik ze het best had kunnen opeten of er thee van had kunnen zetten. Grappig genoeg vind ik het hier prachtig, die velden met gele bloemen, die worden afgewisseld met paarde en witte bloemen.

De maaimachines zijn hier geiten, schapen, paarden en ezels. En soms word je een stukje achtervolgd door ganzen.

Sociaal leven

Nu de lockdown versoepeld is, komen de Fransen samen om buiten te eten. Iedereen heeft iets bij zich en dat word gezellig uitgestald op een grote steen. Wijn vloeit rijkelijk en mensen nemen de tijd om lekker te lunchen samen.

Het leven is hier veel minder gestresst, komt het vandaag niet, dan morgen. Dat mocht ik ook ervaren met een pakketje dat ik besteld had. Het heeft er een maand over gedaan om hier te komen en ja, dat was wel irritant πŸ˜‰

Het is dat hier geen groot bergmeer is waar je lekker kan windsurfen en de zee te ver rijden is, anders hadden we hier misschien wel gebleven.

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we wel blijven pendelen tussen bergen en zee, want we houden van allebei even veel. Hopelijk kan dat binnenkort ook weer.

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

2 Reacties

 1. Arieke

  Ha Linda,
  Klinkt heerlijk om in de bergen de lock down en deze gekke tijd door te komen!

  Misschien minder spectaculair, maar wij zijn ingezeten van Texel en brengen daar de zomer door in ons huisje in de duinen.

  Geniet van elkaar, jullie reis en blijf gezond😘

  Antwoord
  • linda

   Hey Arieke, Texel lijkt me ook een heerlijke plek om te zijn in de zomer πŸ™‚ De beste plekjes om te verblijven in deze tijd, zijn toch de plekjes die ver weg zijn van de drukte, zo krijg je het minst mee van de vreemde regeltjes die worden ingevoerd.

   Veel plezier samen in jullie huisje in de duinen πŸ˜€

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This