De mooiste stranden van Portugal

In mijn blogpost van 6 februari schreef ik over ons nieuwe avontuur in Portugal. Portugal zou onze base camp worden en we zouden gaan samenwerken met de eigenaresse van een superleuke camping in de Algarve. Het sloot precies aan op wat we toen nodig hadden. En zoals dat gaat met plannen, kunnen ze op den duur weer volledig veranderen en dat gebeurde ook met dit plan. Er zijn wat problemen met de regels die de overheid van Portugal stelt aan de camping en daarmee is het op dit moment voor ons niet mogelijk om verder te gaan met onze plannen hier. Het bijzondere is dat dergelijk nieuws onder normale omstandigheden, niet zo tof zou zijn geweest. Voor veel mensen die hier een vaste plek hadden, was het een enorme klap. We hebben een aantal mensen geholpen met verhuizen naar andere plekken en die waren er echt kapot van.

Voor ons is het eigenlijk weer precies wat we nodig hebben. We realiseerden ons dat we, doordat we een basecamp hadden opgeslagen, veel minder op andere plekken kwamen dan wat we van plan waren. We wilden wat rustiger aan doen met reizen, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat we alleen nog reisden als we een reden hadden om ergens naar toe te rijden, zoals de Defi Wind in mei. En dat was toch niet helemaal wat we voor ogen hadden.

Als je ergens een vaste plek hebt, dan is het heel makkelijk om verzand te raken in de alledaagse dingen en, behulpzaam als we zijn, werd ook veel van onze tijd opgeslokt door het helpen van anderen. Ook leuk natuurlijk, alleen als je teveel met andere mensen bezig bent, kom je niet toe aan het realiseren van je eigen dromen. We zitten hier al maanden in een prachtig land en hebben er nog maar een fractie van gezien.

We blijven nog tot de derde week van september en dan rijden we weer richting Nederland. Wanneer we weer in Portugal zullen zijn, is nog onbekend. Zoals je in de vorige blogpost hebt kunnen lezen, zullen we de hele winter in een wintersportgebied verblijven. Dat samen met onze reis naar Nederland is sowieso al 7 maanden en als het aan Ted ligt, dan gaan we in mei weer naar Defi. En als het aan mij ligt gaan we ook weer echt rondreizen, want ik vind dat rondreizen in een camper helemaal te gek.

Stranden van Portugal

Dus zolang we nog in Portugal zijn, wil ik nog wel even die prachtige stranden bezoeken die al een tijdje op ons lijstje staan. Ik vond een overzicht op deze website, wat een goed uitgangspunt is, want eerlijk is eerlijk: Portugal heeft nog heel veel meer prachtige stranden om te ontdekken.

We gaan de route doen in september, want nu is Portugal vol met toeristen. Ik begreep dat er vorige week 1,5 miljoen toeristen alleen al in de Algarve waren. En die zitten natuurlijk allemaal overdag op die prachtige stranden. Hopelijk is er in september wat meer ruimte om mooie foto’s te maken.

Zijn er nog stranden die jij zou willen bezoeken in Portugal? Kunnen we ze misschien vast voorverkennen voor je?

Laat hieronder een reactie voor ons achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This