Afgelopen zondag stond ons huis voor het eerst op Funda en het duurde niet lang voordat ik de eerste berichtjes kreeg van verontrustte mensen uit onze omgeving. Met name mensen uit mijn yogalessen. Dat overviel me een beetje, want ik had niet verwacht dat er al zo snel mensen naar ons huis zouden kijken. En het ging verder. Al gauw blijkt dat de foto’s van ons huis erg goed gelukt zijn, want de eerste 3 bezichtigingen waren op maandag al gepland door het makelaarskantoor. Eentje voor woensdag en 2 voor donderdag. Allebei zonder overleg op een gunstig tijdstip, want bij bezichtigingen wordt toch wel een beetje verwacht dat je zelf niet in je huis aanwezig bent.

En bezichtigingen betekenen ook weer opruimen en poetsen. Dus de perfecte treinbaan die ik samen met Tess had gebouwd, moest ’s avonds weer worden afgebroken. Het minimaliseren waar we mee begonnen zijn helpt wel met opruimen en een opgeruimd huis maak je ook makkelijker schoon. Ik zie dus nu al voordelen van minimaliseren, ook al zou ons avontuur uiteindelijk op niets uitlopen. Oftewel wat er ook gebeurt, de overbodige spullen krijgen een nieuwe beheerder.

Eigenlijk zijn we al lang geleden begonnen met minimaliseren. In de tijd dat ik zwanger was van Tess besloten we dat ik thuis zou blijven om voor haar te zorgen. Wij waren en zijn zo intens dankbaar voor haar in ons leven en het zou heel gek voor ons voelen om haar dagelijks bij iemand anders onder te brengen om zelf te kunnen werken. Het feit dat ik stopte met werken, betekende ook dat we er qua inkomen een heel stuk op achteruit gingen. We besloten dat als we geen extra geld konden binnen brengen, dat we zouden gaan besparen op de kosten. En zo zorgden we ervoor dat ons huis zo duurzaam mogelijk werd en dat we met onze uitgaven keken of we het echt wel nodig hadden. En als we nu terugkijken, zien we dat we die tussenstap nodig hadden om dit avontuur, dat voor ons ligt, aan te durven gaan. Zouden we dat direct vanuit ons luxe leventje hebben gedaan, dan was de stap waarschijnlijk veel te groot.

In deze periode van sober leven, zijn ook onze ogen open gegaan over de maatschappij waarin we leven. En kijken we heel anders naar heel veel verschillende dingen. Zo vinden wij het bijvoorbeeld krankzinnig dat we in een wereld leven die om geld draait. Een wereld waarin economie belangrijker is dan de gezondheid van mensen. Zo worden gifstoffen langzaam uitgefaseerd, omdat anders de economische gevolgen te groot zijn. Dat er ondertussen in de jaren dat het gif nog gebruikt mag worden, steeds meer organismen sterven en mensen ziek worden, dat is geen probleem. Iets anders wat wij heel raar vinden is dat er dagelijks 5 verschillende postbodes aan de deur komen. Het is bizar hoeveel geld er tegenwoordig omgaat in het bezorgen van post. En het kost ook heel veel tijd. Het is de wereld op zijn kop. Van nature zoeken mensen naar oplossingen om dingen minder tijdrovend te maken en in de maatschappij waarin we leven doen we het tegenovergestelde. We creĆ«ren zoveel mogelijk werk. En weet je? Ik ben zo dankbaar dat ik mijn eigen dochter mag zien opgroeien. Iedere dag geniet ik met haar van alle avonturen die we beleven. Het is prachtig om te zien hoe ze zich ontwikkelt en om daar ook deel van uit te mogen maken. Ik gun dit alle ouders en als we de maatschappij een klein beetje anders zouden inrichten, dan is dat ook mogelijk. Omdat dit nog een tijdje zal duren, hebben wij besloten om het samen anders te doen. Anders leven, zodat ook Ted onze dochter van dichtbij kan zien opgroeien. Samen genieten van het nu, want wat morgen brengt weet niemand….

 

Pin It on Pinterest

Share This