Het regent pijpenstelen in Spanje. Gisterenavond werden we in slaap gewiegd door de aantrekkende wind en het geluid van de ruwe zee op de achtergrond. Heerlijk! Vanmorgen zijn we vertrokken uit Fuengirola, een toeristische plaats aan de Zuidkust van Spanje en achtertuin van onze vrienden waar we onze aanhanger voor een tijdje mogen achterlaten. Fuengirola is ook favoriet bij overwinteraars. Je vind er werkelijk alles, zoals een mega winkelcentrum, bioscoop, discotheken, Ierse kroegen, Hollandse snackbars en restaurants uit alle landen. Zo ook een All you can eat sushi tent, die we niet voorbij konden lopen. We hebben er eergisteren met z’n drie uitgebreid geluncht. Tess haar lunch bestond voornamelijk uit miso soep. Ze heeft er maar liefst 5 kommetjes van besteld. Grappig genoeg laat ze sindsdien veel minder scheetjes, dus ik denk dat miso soep inderdaad goed is voor de darmflora. Eindelijk rust in haar buikje na de antibiotica die ze in het voorjaar kreeg.

Voordat we vanmorgen verder konden reizen, mochten we de aanhanger naar onze vrienden in Mijas brengen. Gewapend met vers Arabisch gebak reden we naar ze toe. De camper had het zwaar op de bergweggetjes en ik moet zeggen: ik zat hem hier en daar te knijpen. In zijn 1 had onze Duuk het zwaar, we vragen ook best veel van hem op zijn ouwe dag. Een heel gezin huisvesten in warm en koud weer en een zware kar trekken, is een hele opgave. Maar hij doet het goed, al doet ie het soms op zijn eigen tempo :-D.

Onze vrienden hebben een superleuk huis in Mijas. Ze hebben een joekel van een woonkamer, met heerlijke relax banken en een grote eethoek. De meeste huizen in Spanje hebben niet zo een grote woonkamer, dus dit is redelijk uniek. Het geeft de woning een riante uitstraling. Het Arabische gebak is heerlijk en het is fijn om even bij te kletsen met elkaar.

Inmiddels zijn we onderweg naar onze volgende stop: Ciudad Real. In de Middeleeuwen werd de bevolking van dit plaatsje beschermd door een muur van 4 kilometer met maar liefst 130 torens. Christenen, Joden en Moslims leefden hier in harmonie naast elkaar. Er zijn hier nog wat mooie historische bezienswaardigheden, dus vast de moeite om te gaan kijken. Bovendien ligt het direct op onze route richting Madrid en zijn er thermaal baden, waar we graag een bezoekje aan brengen.

Dingen regelen

Wie goed heeft opgelet, merkt dat we weer langzaam verder naar boven verplaatsen en vragen zich wellicht af wat daar de reden van is. Voor onze nieuwe plannen hebben we wat dingen te regelen in Nederland en daarom reizen we langzaam naar boven. Een route door het binnenland is perfect getimed, aangezien we nu geen surfspullen bij ons hebben.

In Nederland schijnt het nu erg koud te zijn, dus dat zal even wennen zijn, aangezien het in Portugal en Spanje nog niet echt heel koud is geweest. Wel heb ik samen met Marlon en Ilja koude training gedaan in Tarifa. Iedere dag trokken we een paar baantjes in het ijskoude zwembad van het huisje waar we logeerden. Ik heb me tijdens het zwemmem meerdere malen afgevraagd waarom ik het deed, maar na het zwemmen in ijskoud water krijg ik een enorme energie boost. Als je uit het water komt, tintelt je hele lichaam en heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Een warme douche na een koude duik, is waarschijnlijk ook de meest gewaardeerde douche ooit. Dat is optimaal genieten. Mocht je er de ballen voor hebben en geen hartklachten, dan is zo een duik in de kou een absolute aanrader.

En nu ik weet dat je er energie van krijgt, denk ik dat we het Nederlandse weer ook wel kunnen handelen, dus Nederland here we come!

Pin It on Pinterest

Share This