Terug in Portugal

There is something about Portugal, ik weet niet wat het is, maar als we het land binnen rijden, krijgen we allebei, tegelijk een grote smile op ons gezicht. Inmiddels zijn we alweer ruim een week hier en het voelt heerlijk.

Na een paar dagen Sagres, werden we afgelopen zondag met open armen ontvangen door Mikki en alle andere leuke mensen die nog steeds permanent op de camperplaats te vinden zijn.

We zouden dit jaar eigenlijk aan het rondreizen zijn door Italiƫ, maar door de toestanden rondom Corona hebben we die plannen even in de koelkast gezet en zijn we eerder dan verwacht weer in Portugal. Want dat we er terug zouden keren dat was een feit.

Portugal heeft iets magisch. Een vriend van ons noemt Portugal het land van de piraten en hij bedoelt dat in de positieve zin van het woord. Er wonen hier veel mensen die het anders doen. Mensen die geen zin hebben in de nine to five, mensen die hun hart volgen. Portugal is een land waar dat kan.

Een land waar je nog een piepklein huisje aan zee kunt huren voor een paar honderd euro. Waar nog relaties weinig hoogbouw is aan de kust, waardoor het landschap natuurlijk blijft. En de natuurlijke landschappen in Portugal zijn prachtig.

Sagres is ook een supertoffe plek. Net wat koeler voor de zomer door de wind die eigenlijk nooit uit gaat. Dat scheelt ook een berg muggen trouwens. We overwegen zelfs vastgoed te kopen in Sagres when the time is right. Iets koeler in de zomer, maar dichtbij de warmere delen van de Algarve.

Binnen een half uurtje ben je aan de stranden van Lagos, waar het al een stuk warmer is. En Ted kan in Sagres eindeloos surfen, waar hij heel blij van wordt.

Er is nog zoveel te ontdekken hier, dat gaan we zeker doen en delen uiteraard. Nu eerst even in de ontspanning. Ik volg mijn eigen plan, van ’s morgens werken en ’s middags vrij. Heerlijk spelen in het zwembad met Tess en siĆ«sta houden in de hangmat.

Wordt het nog mooier dan dit?

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This