Toen ik gisteren de derde nieuwsbrief verstuurde, realiseerde ik me dat ik de afgelopen weken helemaal niet zoveel berichten heb gepost op onze blog. De titel van de nieuwsbrief is: Hollen en stilstaan. Het ene moment racen we door Europa en het volgende moment blijven we lekker lang plakken op een fijne plek.

Offline naar online

Dat blijven plakken op fijne en vooral ook functionele plekken is nu zelfs belangrijk geworden. Onderdeel van onze reis is werken als digital nomad en daarom zijn we nu bezig met mijn offline werkzaamheden online te tillen. Op dit moment heb ik een aantal klanten die ik telefonisch en via Skype coach en dat wil ik graag gaan ondersteunen met online programma’s.

Ik heb fantastische programma’s geschreven en die kan ik prima online aanbieden. Hoe je dat precies doet, dat is voor mij nog niet helemaal duidelijk en daarin krijg ik ondersteuning van een geweldige coach. Om met hem te kunnen Skypen, heb ik wel wifi nodig en dat kado kreeg ik direct van het universum toen we per ongeluk op deze fantastische camperplaats terecht kwamen. Wifi is hier namelijk gratis en die doet het nog verbazingwekkend goed ook.

Structuur in een ongestructureerde setting

Ik ben dus momenteel vooral veel achter de schermen aan het werk, waardoor ik minder tijd over had om te posten. Ik merk dat ik het nog niet zo makkelijk vind om structuur te vinden in onze nieuwe leefstijl. Geen dag is hetzelfde, behalve reismomenten houden we rekening met dingen zoals het weer. Op heel warme dagen gaan we in de ochtend en het eind van de middag op pad en zit ik op het heetst van de dag achter mijn laptop. Als we onderweg zijn, werk ik zodra we op de snelweg zitten en op minder warme dagen begin ik gewoon lekker vroeg in de ochtend.

Elke dag zijn de momenten waarop Tess leergierig is ook anders. Aangezien wij haar homescholen en wij dat op een natuurlijke manier willen doen, is het voor ons belangrijk om haar te volgen in haar leerprocessen. Op het moment dat zij iets gaat oppakken, staan wij klaar om haar daarin te ondersteunen en dat kan op ieder moment van de dag zijn.

Geen enkele structuur dus en toch heb ik bepaalde vormen van structuur nodig om mijn bedrijf online te brengen. Gelukkig is mijn coach super gestructureerd en kan ik daarin veel van hem leren. Hij houdt mijn aandacht erbij en dat is handig in onze setting.

Buiten werken

Wat ik heerlijk vind aan onze leefstijl, is dat ik tegenwoordig bijna altijd buiten werk. Op ons zelfgecreëerde terras of op het terras van een gezellig strandtentje bijvoorbeeld. De hoeveelheid vitamine buitenlucht die we krijgen is optimaal. Ik kan me geen betere werkplek bedenken en mijn macbook werkt daar ook goed aan mee.

Bij mijn vorige laptop werd het scherm onzichtbaar zodra ik buiten ging zitten en daarmee was ik veroordeeld tot binnen werken, ook met goed weer. Die tijden zijn voorbij, buiten werken is de nieuwe norm voor mij.

Hoe het verder gaat

Wij komen heel veel mensen tegen die graag op dezelfde manier zouden willen leven als wij en daarmee ook op zoek zijn naar een manier om locatie onafhankelijk geld te verdienen. Daarom zal ik ook over mijn transformatie naar digital nomad blijven schrijven, zodat we daarin ook anderen kunnen inspireren. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, meld je dan ook aan voor onze nieuwsbrief. Dan weet je zeker dat je geen berichten gaat missen.

Nieuwsbrief

Had je nog geen nieuwsbrief ontvangen dan kan het zijn dat hij in je spambox terecht is gekomen. Dat was zelfs bij ons het geval, dus grote kans. Vis hem er dan even uit en laat je mailprogramma weten dat je mail van ons gezellig vindt.

Heb je je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan kan dat hieronder alsnog.

Ja leuk, ik blijf graag op de hoogte!

Pin It on Pinterest

Share This