Ondertussen hebben we al heel wat parkeerplaatsen, camperplaatsen en campings bezocht. In Spanje heb je heel veel dure campings die op fabriekshallen lijken en zo nu en dan zit er een pareltje tussen, zoals de camping waar we nu staan in Tarifa.

In principe kun je op de meeste plaatsen waar wij geweest zijn in Spanje ook vrij staan, mits je geen camping gedrag vertoont, dat wil zeggen geen luifeltjes uit en tafels en stoelen binnen laten. Vrij staan is voor ons vaak wat lastiger in verband met Eowyn, die toch wel heel graag ook lekker naar buiten wil.

Hoogseizoen

Voor ons zijn daarmee de camperplaatsen het meest geschikt gebleken in het hoogseizoen. We hebben ‘overzomerd’ in mooie plaatsen die niet zo toeristisch zijn en waar de tarieven heel acceptabel zijn. Wat ons betreft zaten er 3 fantastische plekken tussen, die we graag met je willen delen. Niet aan iedereen doorvertellen, want wij willen er graag nog eens terugkeren en het zou vervelend zijn als het steeds vol is natuurlijk 😉

Op 3: Las Moreras in Alcossebre

Alcossebre is een klein plaatsje aan de oostkust van Spanje. Je kunt er heerlijk aan het strand vertoeven en er is een leuk centrum met veel gezellige restaurantjes. Op het strand zijn er speeltoestellen voor kinderen. De zee is op veel plaatsen lang ondiep en het water is heerlijk warm. We verbleven hier in juli en we kwamen voornamelijk Spaanse toeristen tegen. De stranden waren zelfs in het weekend voor maximaal 1/4e gevuld. Tussen 14 en 16 uur was er bijna niemand op het strand, dan hielden de meeste mensen siësta.

Camperplaats Las Moreras was fantastisch. Het ligt op 3 minuten fietsen van het strand en het centrum. Je mag zelf een plek uitkiezen. Op iedere plaats is een stroompunt en per 2 tot 4 plaatsen is er een waterpunt. Momenteel zijn ze bezig met het bouwen van een zwembad en een horecagelegenheid. De plaatsen zijn vlak.

De douches zijn heerlijk. Naast douches zijn er toiletten en afwasplaatsen. Je kunt er ook wassen en drogen. Er is zelfs een aparte wasplaats voor honden en er zijn afvoeren op de plaatsen.

Wifi is er gratis, bij aankomst krijg je een code en als je langer dan 3 dagen blijft, dan kun je een nieuwe code aanvragen. De wifi is erg goed, ideaal als je net als ik wat werk wilt doen. De eigenaar is supervriendelijk en alles is mogelijk. Ik wilde wat geprint hebben en dat was geen enkel probleem.

Voor 1 dag betaal je 12 euro inclusief stroom of 9 euro zonder stroom, in augustus is het 15 euro per dag. Naarmate je langer blijft, wordt het tarief inclusief stroom steeds lager.

Op 2: Casa Ton Y Mar in Aspe

Hier kwamen we eigenlijk per ongeluk terecht. We wilden eigenlijk iets verder richting Malaga rijden, maar de rit was zo heet en vermoeiend dat we besloten eerder te stoppen. Ted vroeg me om deze camperplaats te bellen, omdat ze maar 5 plaatsen hebben. Toen ik belde, kreeg ik een vriendelijke Hollandse dame aan de telefoon. Ze gaf aan dat er nog plek was en we besloten erheen te rijden. Later vertelde ze dat ze altijd naar de landcode kijkt voordat ze de telefoon opneemt en mensen in hun eigen taal begroet, hoe tof is dat?

In de zomer komen er niet zo veel mensen bij Ton en Mariette, in de winter is het meestal vol en dat is niet zo gek want het is een heerlijke plek in de heuvels. Je kunt naar het centrum lopen of fietsen. De supermarkten zijn ook goed bereikbaar en in het binnenland is alles een stuk voordeliger. In het centrum kun je voor 5 euro je buik vol eten aan tapas bij de markt of voor 10 euro een driegangendiner eten inclusief wijn en koffie.

Op het terrein van Ton en Mariette is het knus en gezellig. Ze hebben een heerlijk zwembad waar we iedere dag met Tess in hebben gespeeld. Er zijn ligbedden en zitjes, waar je lekker een boekje kunt lezen uit de openlucht bibliotheek.

Als je wilt kun je een wasje draaien, lekker douchen en je afwas doen in het bijgebouw. Ton en Mariette hebben de plek volledig of the grid gemaakt. Als je broodjes wilt voor het ontbijt, dan neemt Ton die voor je mee en als je informatie wilt over de omgeving, dan kan Mariette je daar alles over vertellen. Auto of fiets huren is ook geen probleem en wordt geregeld.

Ook hier goedwerkende gratis wifi. Werken kun je prima doen op het overdekte terras of bij je camper. In de avond koelt het hier lekker af tot een graad of 22 en dat was vergeleken bij Alcossebre een verademing.

Met stip op 1: Camper Area El Rincon in Torre  Benagalbon

Ook hier terecht komen was een geluk bij 2 ongelukken. We zochten een camperplaats in de buurt van Malaga, voor ons bezoek uit Nederland. We zochten een leuke plaats waar wel iets te doen was. Ons oog was gevallen op een camperplaats aan het hondenstrand in Rincon de la Victoria, maar daar was geen plek toen we daar aankwamen.

Ik belde wederom een Nederlandse camperplaats en daar konden we wel terecht. Net als bij Ton y Mar hadden ze daar een heerlijk zwembad en hier was ook een self service bar en op de avond dat we aankwamen was er een bbq feest. Eigenlijk zouden we hier blijven, alleen dan hadden we een auto moeten huren omdat er niet veel in de buurt was. Later bleek dat de bijbehorende bed and breakfast 16+ was en daarmee was niet iedereen blij met het gezellige geklets van Tess bij het zwembad.

Daarom besloten we toch weer naar de kust te rijden en ik stelde Ted voor om te gaan kijken bij Camper Area El Rincon. We hadden deze plaats al eerder gezien, maar gek genoeg hadden we er niet voor gekozen. Ik belde en we konden terecht, dus op naar Torre de Benagalbon.

Alles geregeld

Wat een ontvangst kregen we daar. Allereerst mochten we een plek uitzoeken die ons het meest beviel. Daarbij krijgen we uitgebreid uitleg. Aan de ene kant was veel wind en aan de andere kant meer schaduw. We kozen voor een plek met zeezicht en melden ons weer.

De eigenaar hielp Ted met het parkeren van de aanhanger, die op een andere plek mocht staan, zodat we meer ruimte op de plaats hadden.

Omdat we Jady van het vliegveld moesten halen, kregen we uitgebreid uitleg over de mogelijkheden om dat te doen. De uitleg eindigde met de mogelijkheid dat de eigenaresse ons zou rijden voor 3 euro meer dan wat we kwijt zouden zijn aan het openbaar vervoer. Geniaal!

Vervolgens kregen we uitgebreid informatie over de omgeving, de festiviteiten in Malaga en de mooie fietsroutes.

Winkel met camperspullen

In het midden van de camperplaats is een winkeltje waar je boodschappen kunt halen. Ook kun je er terecht voor een koud drankje, een ijsje of een complete maaltijd. Er wordt vers brood voor je gebakken en op verzoek kun je ook croissants krijgen.

In de winkel kun je ook terecht voor benodigdheden voor je camper, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er en als het er niet is, dan wordt het voor je besteld of geregeld. Je kunt er fietsen huren en dat was fijn, want we hadden voor Jady een extra fiets nodig. Voor 3 euro per dag, hadden we een prima fiets tot onze beschikking.

Ook kan er een huurauto, scooter, motor, mountainbike of taxi geregeld worden. Niets is teveel en overal wordt over mee gedacht. Het is er super schoon, de gratis wifi is er ook goed en je kunt er wassen en drogen.

Als je er staat hoef je niet van je plek af. Schoon waterpunt is centraal zodat je op je plek kunt bijvullen en ze hebben een karretje met vuilwatertank, zodat je op je plaats je vuil water kunt afvoeren.

Er zijn droogrekjes voor je was en ladders zodat je je camper kunt onderhouden. Op de ladders is schuim bevestigd, zodat je je camper niet beschadigt.

Leuke mensen

De eigenaresse en haar gezin zijn fantastisch. Super vriendelijk, behulpzaam en gezellig. Tess heeft een kadootje gekregen uit eigen collectie. Een leuk kaartspel, wat we tegenwoordig bijna iedere dag spelen. Bij vertrek kregen we een flesje wijn.

We hebben hier lang gestaan met veel plezier. Eigenlijk wilden we helemaal nog niet weg, maar helaas kun je er niet surfen en daar was het nu toch wel de hoogste tijd voor.

De plek is wel dichtbij het strand, waar veel gezellige strandtentjes zijn. Op een uurtje fietsen zit je in een meer toeristische plaats Torre del mar en een half uur de andere kant op is Rincon de la Victoria, wat een gezellige plaats is met een paar leuke winkeltjes. Als je een uurtje langer doorfietst kom je in Malaga terecht.

Dat deze plaats niet altijd tjokvol staat is ons een raadsel en ook weer niet. De nabij gelegen plaats aan het hondenstrand lijkt op het eerste oog aantrekkelijker omdat het dichtbij het strand is. Maar het hondenstrand is vies en is niet echt een aantrekkelijk beeld. Het is weliswaar aan het strand, maar je moet evengoed een stukje lopen om daadwerkelijk op het strand te gaan liggen. Ik ben heel blij dat we een deurtje verder zijn gegaan.

Pin It on Pinterest

Share This