Wat wij gebruiken

Voor onze manier van leven maken we gebruik van een aantal zaken, die we hieronder voor je uiteen hebben gezet.

Bloggen

Voor onze blog gebruiken we de volgende middelen:

Hosting & domeinnaam

Als je een website wilt maken heb je een plek nodig om je website te parkeren. Wij hebben onze website geparkeerd bij Versio. Bij Versio kun je ook voor een voordelig tarief een domeinnaam laten vastleggen. Vaak hebben ze een aanbieding, waardoor de domeinnaam voor het eerste jaar nog voordeliger is. Je kunt hier de mogelijkheden bekijken.

Layout blog

Ons blog is gebouwd in WordPress. Je krijgt WordPress gratis bij je hostingaccount bij Versio. Als je met WordPress werkt dan werk je met een thema waarin je je blog gaat opbouwen. Ons thema is Divi. Het thema komt met meer dan 100 verschillende layouts waaruit je kunt kiezen en je kunt er ook voor kiezen om een heel eigen layout te maken. Allemaal in makkelijke modules. Het Divi thema kost € 89,- per jaar of € 249,- voor een levenslange licentie.

Plugins

In een WordPress website kun je werken met verschillende plugins, om je website te voorzien van handige tools. Wij gebruiken de volgende plugins:

  • Monarch, een plugin voor social media links op je website waarmee je bezoekers gemakkelijk jouw artikelen kunnen delen op hun social media bijvoorbeeld. Monarch komt gratis bij het Divi thema.
  • Bloom, een plugin voor email optin formulieren op je website. Deze plugin komt ook gratis bij je Divi thema.
  • Wp-Optimize, een super plugin om je website te versnellen. WordPress is niet de meest snelle tool voor websites, maar wel heel gebruiksvriendelijk. Wp-optimize maakt je WordPress website een heel stuk sneller. Er is een gratis versie en er zijn betaalde versies. Bekijk de plugin hier.
  • G-translate, een plugin om je website automatisch te vertalen. Google translate is weliswaar niet de beste vertaling, maar als je als reiziger mensen ontmoet in andere landen en je vertelt enthousiast over je blog, dan is het ook leuk als ze er ook iets van kunnen lezen. Je vind de plugin hier.

Weet je helemaal niets van websites maken en wil je toch graag zo snel mogelijk je eigen blog online hebben? Dan bof je want wij bouwen websites. Voor 47 euro per maand regelen we voor jou een domeinnaam, hosting, het Divi thema en krijg je kant-en-klare professionele website waar je lekker op kunt bloggen. Geen technisch geneuzel en toch lekker bloggen. Hoe cool is dat?

 

Social media

Social media

Voor onze volgers hebben we 3 social media kanalen die we gebruiken:

Omdat het niet altijd lukt om op handige tijden te posten, maken we gebruik van een programma waarin we de posts in kunnen plannen op handigere tijden. Tailwind is superhandig voor Instagram en Pinterest. Met Tailwind kun je makkelijk re-pinnen en het programma post automatisch op de meest handige tijden als je dat wilt. Ideaal voor als je niet alle dagen tijd hebt om te posten en wel graag dagelijks iets wilt delen.

Om in contact te blijven met onze lezers, maken we gebruik van een email marketing tool, genaamd Mailerlite. Deze tool kun je gratis gebruiken tot 1000 subscribers en 12.000 emails per maand. Daar zitten wij voorlopig nog niet aan, dus wij kunnen nog gebruik maken van het gratis abonnement.

Reizen

Voor onze reis door Europa hebben we het volgende:

Camper

Ons huis op wielen is onze trouwe Fiat Ducato Traveller 685 uit 1997, ook wel Duuk genoemd 😀

We hebben de camper voorzien van zonnepanelen, waardoor we volledig zelfvoorzienend kunnen leven, mits we genoeg zon hebben dan. We hebben verder niet veel nodig.

Appartement huren

Soms huren we een appartement, bijvoorbeeld als we ergens met vrienden afspreken en we niet genoeg slaapplaatsen hebben of als we een langere periode in een wintersportgebied verblijven, dat is wat minder geschikt om te doen met de camper.

Zo hebben we in november 2018 een fantastische villa gehuurd in Tarifa voor 8 personen met alles erop en eraan voor nog geen 300 euro voor 2 weken via booking.com

Voor perioden dat we langer in een appartement willen verblijven, kijken we op Airbnb. Het leuke van Airbnb voor de langere termijn is, dat je veel korting krijgt als je iets voor langere tijd huurt. Ook voor korte verblijven is Airbnb leuk, want je vind er superleuke kamers, appartementen en woningen.

Homeschooling

Omdat we rondreizen met onze dochter, zorgen we zelf voor passende educatie. Daarvoor hebben we ook de nodige tools:

Online ondersteuning

Om te zien waar we staan met de opleiding van Tess ten opzichte van de eisen in Nederland, gebruiken we squla.nl

Verder bedenken we leuke spelletjes die het leerproces ondersteunen. Binnenkort gaan we een verzameling van tools delen op onze website.

We hebben sinds kort de Enig Kind Club opgezet voor enig kinderen die graag in contact komen met andere enig kinderen .

Pin It on Pinterest

Share This