De feestelijkheden gaan door! De camperplaats in de bergen hebben we weer verlaten. Er bleek een Bed & Breakfast bij te zitten, waar alleen gasten boven de 16 komen. Van de vriendelijke eigenaren mocht Tess toch in het zwembad spelen, maar we merkten dat niet alle gasten dat heel leuk vonden. Dat vonden we vervelend en we wilden de eigenaren niet in de problemen brengen, dus vertrokken we weer.

Camperaars voor camperaars

Bovendien dachten we dat het voor onze gast leuker was om wat dichterbij het strand te zitten. We besloten terug naar de kust te rijden, naar een camperplaats die er in de camperapp goed uitzag. De camperplaats zag er niet alleen goed uit op de app, het is een fantastische camperplaats op alle vlakken. We hebben zeezicht en overal is aan gedacht. Onze aanhanger mag ergens anders staan, zodat we veel ruimte hebben om buiten te zitten. Er is een winkeltje waar je van alles voor het onderhoud van je camper kunt kopen en boodschappen kunt doen. Je kunt er voor een prikkie verse paella, pizza en lasagne halen. Toen we vertelden dat we naar het vliegveld moesten, kregen we drie opties uitgebreid uitgelegd. De derde optie was dat de campereigenaresse ons zou rijden. Hoe bestaat het dat we precies bij deze camperplaats kwamen, want het was uiteindelijk pas onze derde keus. Bij aankomst wordt er veel verteld over de omgeving en wat de mogelijkheden zijn. De informatie krijgen we in onze eigen taal.

Deze camperplaats wordt gerund door camperaars die begrijpen wat je zoal nodig kunt hebben. Alles maar dan ook alles wat we nodig hebben is hier EN! Ja hoor, er is een groot feest gaande in Malaga deze week. Malaga is op de fiets te bereiken, hoe cool is dat? We blijven van het ene feest in het andere rollen. In Spanje schijnt dat overigens niet zo moeilijk te zijn, begrijp ik van de Spanjaarden. Zij houden van feesten.

Fijn weerzien

Het lijkt wel of overal voor gezorgd wordt. We komen steeds precies op de juiste plek aan. Ik vind het een fantastisch gevoel. We zitten in een goede flow en krijgen zoveel  fijne dingen op ons pad.

Zoals het last minute geplande bezoek van Jady. Het was heerlijk om haar weer te zien. Hoewel ze technisch gezien geen familie is, is ze als een dochter voor ons. Tess beschouwt haar ook als haar grote zus. Even leek het bezoek niet door te gaan. Ze zou eerst samen met een vriendin komen, maar dat ging op het laatste moment niet lukken. Op de laatste minuut vonden we alsnog een manier om haar in de zomervakantie te laten komen. Yes! Wat een feest. En het is zo gaaf dat het hier zo leuk is en dat we zoveel leuke dingen samen kunnen doen. In de voorbereidingen van haar bezoek met haar vriendin, lukte het niet om een leuke betaalbare plek te vinden. Toen we het loslieten, kwamen alle antwoorden vanzelf.

Spanje is leuk

Vandaag hadden we een dagje strand met heftige branding. Het is ons nog niet gelukt om de zee in te lopen. Er liggen stenen in de branding liggen en als je daarop balanceert om te blijven staan, word je onderuit geveegd door de golven. We hebben er hard om gelachen. Een badpak is ook geen overbodige luxe hier, omdat je heel makkelijk je broekje verliest haha. Aan het einde van de middag hebben we nog heerlijk om een terrasje zitten praten, al genietend van het prachtige uitzicht (dat klinkt raar na de vorige zin).

Als je een beetje buiten de grote toeristische plaatsen blijft, is Spanje een superleuk land. In de wat kleinere plaatsjes is het niet zo druk en toch heel gezellig. Aan de kust kun je heerlijke visgerechten eten. In Rincón de la Victoria staan er buiten overal haardvuren waar vis boven gegaard wordt. Zo hebben we gisteren heerlijke gegrilde sardientjes gegeten.

De sfeer is hier relaxt en iedereen lijkt volledig ontspannen.  Af en toe gaat iemand uit zijn dak omdat hij geen voorrang krijgt op de weg. Dan komt het zuidelijke temperament naar boven.

Jady vind Spanje ook leuk, dus dat is extra tof. We gaan er voor haar een gezellige vakantie van maken.

Pin It on Pinterest

Share This