Hoe wij geld verdienen

Een paar dagen geleden vroeg ik op Facebook, waar jullie het liefst over zouden willen lezen.

Behalve informatie over onze reisbestemmingen, willen veel van jullie weten hoe wij onszelf in leven houden. Oftewel hoe komen wij aan ons geld.

Grappig genoeg gaf niemand dit antwoord op Facebook, maar kreeg ik een lading privé berichten. Persoonlijk vind ik het ook een leuk onderwerp, omdat we er momenteel volop mee bezig zijn. En in ons geval met wat hindernissen, aangezien ik nog niet volledig hersteld ben van de tia’s.

En juist dat laatste, maakt het misschien nog interessanter om over te lezen. Uiteindelijk hebben we allemaal obstakels in het leven en dan is het altijd interessant om te weten wat anderen doen om die obstakels te overwinnen.

Zuinig aan

Het eerste wat ik moest doen om mijn ‘obstakels’ te overwinnen, is accepteren dat dingen momenteel anders gaan. Als ik teveel doe op een dag, dan kost me dat een hele dag herstel en soms wel 2. Dat betekent dat dingen traag gaan.

Voor mij tergend traag en dus was het tijd voor acceptatie. Door het accepteren van de situatie zoals hij is, gaan er grappig genoeg ook weer nieuwe deuren open en lijkt herstellen ook beter te gaan.

Doordat het opbouwen van ons inkomen meer tijd vraagt, maken we even pas op de plaats en dat doen we in Portugal. In ruil voor wat klusjes staan we hier vrij. We hebben stroom, wifi en kunnen wekelijks een wasje draaien.

Het enige dat we aan kosten hebben zijn de vaste lasten en boodschappen. Van het laatste maken we een sport om iedere week iets minder kwijt te zijn aan boodschappen, waarbij we wel gezond en voedzaam blijven eten.

Online bedrijf

Naast zuinig aan doen, bouwen we aan een online bedrijf. We zouden eigenlijk 2 bedrijven opzetten, maar op dit moment kan ik me maar focussen op 1 ding en dat is websites bouwen.

Ik vind dat heel leuk om te doen en in mijn huidige situatie zijn dat zelfs werkzaamheden die het herstel van mijn hoofd bevorderen. Het is als het maken van een puzzel, maar dan functioneel zeg maar.

Toen ik zelf een website nodig had en er nog geen verstand van had, vond ik de investering enorm. Ik ben toen gaan samenwerken met een programmeur die me leerde hoe ik zelf een website kon maken.

Sindsdien heb ik er hobbymatig heel veel gemaakt voor vrienden en bekenden. Nu maak ik er mijn business van. Ik vind het leuk om het hebben van een mooie website beschikbaar te maken voor iedereen en daarom biedt ik het in abonnementsvorm.

Zo hebben startende ondernemers geen grote investering vooraf, maar kunnen ze het verdelen over een langere periode. Goed nieuws gaat snel, want ik heb mijn website nog niet klaar en wel al klanten. Dus dat is leuk.

We helpen ook al mensen met het opstarten van hun online bedrijf. Dat is mogelijk binnen 30 dagen. Het plan is om volgende maand te starten met een nieuwe 30 daagse online workshop.

Investeringen

Naast het opbouwen van ons eigen bedrijf hebben we een tijd terug wat investeringen gedaan. Die willen we nog even laten groeien, totdat er een groter bedrag per maand uit komt. Zolang we het niet dringend nodig hebben, laten we het er nog even inzitten.

Verkoop boek

Nog regelmatig verkopen verschillende kanalen mijn boek “Waarom je dik en ziek wordt van diëten”, wat ik supertof vind.

Ik krijg nog regelmatig leuke berichten van mensen die met een paar simpele wijzigingen in hun leefpatroon, zich beter voelen dan ooit.

We delen graag

Ik heb al vaker aangegeven dat we graag delen wat we weten en dat daar zijn we in de voorbereidingen volop mee bezig. Grappig ook dat heel veel mensen willen weten wat ze moeten doen om zo vrij te kunnen leven als wij.

Ondertussen heb ik een document geschreven waarin ik verschillende mogelijkheden beschrijf om online geld te verdienen. Het is volledig gratis en je kunt het hier downloaden. Wil je meer informatie over een van de dingen die wij doen, laat dan ff een berichtje voor ons achter.

Linda de Pagter

Linda de Pagter

The happiest woman on earth

Vind je dit een leuke blog? Pin ‘m!

 

Laat je hieronder een reactie voor me achter?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al op social media?

Pin It on Pinterest

Share This