Vorige week besloot ik eens een nieuwe plugin te testen voor het maken van backups. Ik besloot het op Wij doen het anders te testen en realiseerde me dat ik voor deze website nog nooit een backup had gemaakt. De hoogste tijd dus. De backup was gelukt en alles werkte prima.

De volgende dag ging ik verder met het opbouwen van ons online bedrijf. Ik was bezig met de website en had net de portfolio pagina afgerond, waar ook een link op staat naar Wij doen het anders. Ik wilde mijn werk aan Ted laten zien en toen ik op de link naar Wij doen het anders klikte, werd ik 4 keer doorgelinkt naar een andere pagina.

We waren gehackt. Nu kan ik me voorstellen dat je de bezoekers van Wij doen het anders ook graag op je eigen pagina wilt, want we worden steeds beter bezocht. Wat ik op zich bijzonder vind, want de afgelopen maanden heb ik helemaal niet zoveel kunnen posten.

Ik vertelde het verhaal aan een vriend en hoe bizar het was dat dit gebeurde de dag nadat ik de backup software had getest. Hij noemde het perfect timing 🙂

Gelukkig kon ik vanuit de backup de website terugzetten, op de foto’s na. Op de een of andere manier staan ze nog wel in mijn library, maar worden niet meer getoond en zijn ook in de backoffice niet meer zichtbaar. Dat betekent honderden foto’s opnieuw uploaden.

Een pittig klusje. Ik heb nog een foto of 100 te gaan en dat smeer ik een beetje uit over de komende periode. Niet alle foto’s heb ik zo paraat, dus het is soms een speurwerk.

Het is wel gelijk een goede aanleiding om wat meer reisfoto’s te plaatsen. Als ik dan toch bezig ben, dan kan ik net zo goed meer leuke foto’s online zetten, toch?

Mocht je nog wat geks zien op de website dat niet meer goed werkt, wil je me dan een berichtje sturen?

Pin It on Pinterest

Share This