Nachten lig ik ervan wakker. Ik heb het gevoel dat ik sta te schreeuwen in de woestijn, maar niemand hoort me. Hoe kan het dat dat wat zo helder is voor mij, complete waanzin is voor een ander? Ik ben er niet leuker op geworden. Mijn tijdlijn op Facebook is veranderd van een reisverslag in een Corona shout out. 

Ik schud en schud, maar niemand lijkt wakker te willen worden. Voor mij een grote nachtmerrie, waarvan ik al langer hoopte dat hij nooit werkelijkheid zou worden. In de ogen van een aantal mensen ben ik al langer een complot gekkie. Ondertussen weet ik dat ik geen complot gekkie ben, omdat veel van wat ik ‘voorspelde’ uit is gekomen en aan het uitkomen is. Voorspelde tussen quotes want wat is voorspellen, als je de informatie gewoon bij de bron kunt vinden? Ik heb geen glazen bol, ik lees gewoon de berichten van de mensen die dit alles over ons uitstorten.

Meer dan ooit vraag ik me af hoe het brein van de mens werkt en dan met name de Nederlander, Je kunt nu niet meer zeggen dat je het niet hebt gezien. Het is er allemaal en toch lijkt het dat we met zijn allen liever wegkijken. Er staat een grote roze olifant in de kamer en we lijken er alles aan te doen om hem te negeren. Waarom doen we dat?

De meeste mensen halen een prik omdat ze geloven dat het ze hun vrijheid terug geeft. Maar is dat zo? Of is het schijnvrijheid? Is het een volgend stadium van de schijnvrijheid waar je in Nederland al langer in verkeert?

Bijna 4 jaar terug stopten wij met huisje-boompje-beestje. We stopten met de 9 to 5, de ratrace, het standaard plaatje. We ruilden het voor een huis op wielen en trokken de wijde wereld in. We zagen de mooiste plekken, ontmoetten een grote diversiteit aan mensen en hadden de grootste avonturen. Grote levenslessen die wie in de 9 to 5 niet hadden geleerd.

Dit werd ons leven en nooit eerder paste ons leven zo goed als de afgelopen jaren en toen kwam Corona…. Nou ja, de maatregelen, want het coronavirus bestaat al jaren. Er werd van ons verwacht, dat we ons zorgen gingen maken om de dood. Dat we stopten met leven, om de dood te voorkomen. Ironisch toch? Stoppen met leven, om de dood te voorkomen en niet alleen onze eigen dood, maar die van anderen en dan met name die van mensen die er al een heel leven op hebben zitten. Mensen van boven de 80….

Vroegen die mensen daarom? Hell no, die mensen wilden liever knuffelen met hun kinderen en kleinkinderen. Die wilden niet beschermd worden, die wilden ook de laatste jaren van hun leven LEVEN. 

Dat willen wij ook: Leven. Dat is wat we hier op aarde komen doen: LEVEN! Daarvoor namen we mega risico’s: we stopten onze bedrijven, verkochten ons huis en deden al onze spullen weg om in een camper te gaan rondreizen door Europa. Ik werkte me kapot om een nieuw online bedrijf op te zetten, om dit leven in vrijheid te kunnen leiden. Maar dat mag nu ineens niet meer. Wij mogen niet meer ons leven inrichten zoals wij dat willen. We mogen geen risico’s meer nemen, want we zouden wel eens in het ziekenhuis kunnen belanden. Jahaaa……

Precies daar zit mijn verbijstering. Hoe komt het nu dat we overal in het leven risico’s nemen om in het ziekenhuis te belanden of zelfs dood te gaan en als de overheid roept dat we moeten stoppen met leven dan doen we dat direct? Hoe dan? 

En begrijp me niet verkeerd, ik kan me helemaal voorstellen dat je in het begin even de kat uit de boom wilde kijken. Dat je even wilde checken of het hier idd om een dodelijk virus ging, maar wat gebeurde er in jouw hoofd toen je zag dat mensen niet dood neer vielen op straat?

Wat gebeurde er toen je op het nieuws hoorde dat de kans dat je hieraan dood ging net zo groot was als dat je dood gaat aan de seizoensgriep? Waarom ging je toen niet gewoon verder met je leven? Waarom zei je geen NEE tegen de buitenproportionele maatregelen?

Hoe komt het dat mensen hierin mee gaan? Iedere dag neem je risico’s om dood te gaan. Je gaat de straat op, je stapt regelmatig in de auto, je eet dingen waarvan je weet dat ze ongezond voor je zijn, je drinkt alcohol, eet suiker, je hebt stress, je neemt een pijnstiller als je ergens last van hebt, je gaat conflicten aan, je stapt in het vliegtuig en/of je doet aan (extreme) sport. 

In je leven heb je ook andere mensen in gevaar gebracht. In het pre-corona tijdperk ging je gewoon met je snotneus naar het werk, want een verkoudheidje was geen reden om thuis te blijven. Hoeveel oudere mensen zijn er toen indirect door jouw acties in het ziekenhuis beland en misschien wel dood gegaan?

Ja, maar ik doe het voor de zorg. Dat is het nu he? Want nu duidelijk is dat alle maatregelen die jij braaf hebt gevolgd, geen enkel effect hebben gehad op het risico van verspreiding, gaat het ineens om de zorg.

Daar kunnen we natuurlijk heel ingewikkeld over doen, maar uit de cijfers die ik onlangs postte op Facebook blijkt dat als de zorg niet was afgeschaald er nooit een capaciteitsprobleem in de zorg was geweest. Het is aan ons om het probleem daar te laten waar het hoort. De overheid heeft afgeschaald, mag de overheid ook weer opschalen. Het was ook mogelijk he? Er is een ziekenhuisschip compleet met personeel aangeboden aan Nederland met 3000 bedden. Hoe mooi wil je het hebben, kant-en-klaar noodpakket wat weer wegvaart als het niet meer nodig is. De Nederlandse overheid zei NEE. Waarom? Het ging toch om de zorg?

Er is niets, maar dan ook niets dat de maatregelen rechtvaardigt. Je kunt niet meer recht praten wat krom is. Het is krom, krommer dan dit wordt het niet, echt niet. Als je nu geen nee zegt, wanneer dan wel? Als dit virus zo gevaarlijk is, waarom ga je dan met je QR pasje uit eten? Je weet dat je, ook als je gevaccineerd bent, ziek kunt worden. Er is je ook verteld dat gevaccineerden het virus kunnen verspreiden. Als je ervan uitgaat dat dit zo is, dan loop je dus een risico als je uit gaat en dan loop je ook een risico als je op vakantie gaat. En voor de moraalridders onder ons: Als je op vakantie gaat, breng jij de mensen in andere landen in gevaar.

Dus waar doe je het nou eigenlijk allemaal voor dan? Voor de zorg? Voor een ander? Om zelf niet dood te gaan? Nee, volgens mij doe je het net als de meeste mensen: omdat het je wordt opgedragen en je bang bent voor de consequenties als je het niet doet. Wist je dat de meeste mensen een prikje hebben gehaald om hun vrijheid terug te krijgen? Laat ik maar doen wat er gezegd wordt, dan komt het allemaal goed. Maar het komt niet goed mensen, niet op deze manier.

Daar lig ik wakker van. Iedere nacht weer. Die roze olifant staat naast mijn bed. Ik zie namelijk welke agenda er wordt uitgerold. Is geen geheim hoor. Kun je gewoon lezen op de website van het World Economic Forum. De QR pas is niet tijdelijk, die is bedoeld om een CO2 budget op te zetten en nog meer. Net als in China. Dan kan de overheid alles checken wat je doet.

Als jij nu stilzwijgend instemt met dwang tot medisch handelen, uitsluiting van mensen, het kapot maken van ondernemers en al het andere krankzinnige handelen van een demissionair kabinet dat  niet in staat is te formeren, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Je krijgt dan niet je vrijheid terug. Ook als 100% van de mensen gevaccineerd zou zijn, krijg jij je vrijheid niet meer terug. Het gaat niet om een virus, het gaat om de QR code die totale controle mogelijk maakt.

Kun jij jezelf nog in de spiegel aankijken als dat de maatschappij is die jij verwelkomt door je mond te houden?

Ik niet en dat is de reden dat ik over de roze olifant praat.

Pin It on Pinterest

Share This